Hamilton: A csata Rosberggel az F1 javára válik

Forma-1, Lewis Hamilton, Toto Wolff, Mercedes AMG Petronas
Mercedes-AMG's F1 British driver Lewis Hamilton (L) and Mercedes-AMG Executive Director Torger Christian "Toto" Wolff attend a press conference at the Mercedes-Benz "Stars & Cars 2015" event at the Mercedes-Benz Arena in Stuttgart, southwestern Germany, on December 12, 2015. AFP PHOTO / Thomas Kienzle / AFP / THOMAS KIENZLE
Vágólapra másolva!
A világbajnok szerint nincs kibékíthetetlen ellentéte csapattársával, de elismerte, hogy az idén nem értettek szót egymással. Rosberg reméli, hogy a menedzsment nem szól bele a küzdelmükbe.

A Mercedes F1-es csapatának vezetése elkötelezett a házon belüli verseny fenntartása mellett, de ha Lewis Hamilton és Nico Rosberg küzdelme elburjánzik, megvizsgálják a pilótafelállás módosításának lehetőségét, nyilatkozta Toto Wolff Stuttgartban, a Mercedes-Benz Stars & Cars rendezvény előtt. A csapat első embere a korábbi üzengetések után versenyzői jelenlétében is megismételte az általa már elmondottakat, de Hamilton és Rosberg ezúttal rögtön reagálni tudott.

„Remélem, hogy Toto mindig arra a következtetésre jut majd, hogy tulajdonképpen minden úgy jó, ahogy van. Ez minden, amit mondhatok” – nyilatkozta Rosberg az Autosportnak, majd Wolffhoz intézett néhány szót. „Köszönöm, hogy ilyen nagyszerűen kezeled a helyzetet. Úgy látom, megjelent néhány ősz hajszálad, ez talán nekünk köszönhető” – utalt a német pilóta arra, hogy másfél éve folyamatosan orrolnak egymásra Hamiltonnal, gyakran még alapvető gesztusokkal sem tisztelik meg egymást.

Hamilton szerint minden a legnagyobb rendben van a Mercedesnél Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Ez a Mercedes szombat esti gáláján nem okozott gondot, oldott hangulatban jelent meg a két ellenfél, és Hamilton már a sajtótájékoztatón is rámutatott, hogy nincsenek feloldhatatlan ellentétek a Mercedes berkein belül. A világbajnok kijelentette, szerinte versengésük az F1 javára válik. „Nagyon egyetértek Nicóval, ez talán az idén először fordul elő!” – mondta, majd a küzdelemre utalva hozzátette: „Ez jót tesz a sportnak.”

„Nagyszerű energia uralkodik a csapatban. Nem hiszem, hogy bármi negatívum felmerül. Ilyen helyzetek mindenhol előfordulnak, arra kell figyelnünk, hogy a hangulat összetartó maradjon. Azt akarjuk, hogy győztes csapat legyünk, és a Mercedes-Benz mindig az élen szerepeljen. Nincs semmi, amit ne tudnánk együtt csinálni, mindig is kommunikálni fogunk egymással, ahogy eddig is tettük, és meg fogunk oldani bármilyen nézeteltérést. Most nincs ilyen köztünk.”

Házon belül még nincs alternatíva

Noha jövőre Rosberg szerződése jár le, az esetleges versenyzőcserével kapcsolatos figyelmeztetést Wolff inkább a kicsapongóan élő, és az utóbbi hónapokban a csapat irányába kifejezetten kritikus Hamiltonnak címezte. Esetleges alternatíva nem merült fel, és a csapat DTM-bajnok tesztpilótája, Pascal Wehrlein közölte, az ő neve egyelőre nem jöhet szóba. Az ifjú német már annak is örülne, ha jövőre a Manorhoz bejuthatna, de várhatóan tőkeerősebb ellenfelei kapják meg az üléseket.

„Jelenleg a Forma-1, a DTM és talán a GP2 a legjobb lehetőség” – foglalta össze a német Sport 1-nek. „Lehet, hogy újra kombinálom a DTM-et és az F1-et. Szeretnék állandó versenyző lenni a Forma-1-ben, de ahogy Toto Wolff is mondta, erre 50-50% az esély. Azt is elárulta, egyelőre nem is gondol arra, hogy az Ezüstnyilak egyik pilótája legyen. „A célom, hogy bejussak a Forma-1-be, és rutint szerezzek, talán egy ügyfélcsapattal. Egy nap viszont szívesen versenyeznék a Mercedesnél.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!