Vágólapra másolva!
A mogyoródi pálya egy év kihagyás után újra bekerült a német sorozat versenynaptárába.

2016-ban ismét lesz DTM-futam a Hungaroringen. A mogyoródi pálya két évvel ezelőtt már vendégül látta az egyik legrangosabb túraautó sorozatot, de az a rendezvény a vérszegény promóció és az alacsony helyszíni nézőszám miatt nem volt sikeresnek tekinthető, így Magyarország tavaly kikerült versenynaptárból.

A DTM visszatér a Hungaroringre Forrás: Farkas Péter (Origo)

Jövőre azonban újra benne lesz, mégpedig a szezon utolsó előtti állomásaként, szeptember 23-25-i dátummal. 2013-ban három hónappal korábban, június elején járt a Hungaroringen a DTM – a 2016-os időpont kedvezőbb, mert lesz rá esély, hogy akár a bajnoki cím sorsa is akkor dőljön el. Az idén jelentősen átszervezett széria versenyeinek nyolc különböző pálya fog otthont adni, köztük a Red Bull Ring, Zandvoort, a Nürburging, valamint Hockenheim kétszer is.

„Nagyon örültünk, amikor a DTM jogtulajdonosa újra megkeresett minket, a Hungaroring imázsát mindenképpen építi majd ez a viadal" – idézi a magyar pálya honlapja a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Gyulay Zsoltot. „Ráadásul az új lebonyolítási rend, amely szerint minden hétvégén két futamot tartanak, sokkal inkább nézőbarát, mint az előző volt, és még több izgalmat tartogat."

Mivel a Hungaroringet éppen most aszfaltozzák újra, jövőre már a DTM versenyeit is az új burkolaton fogják megrendezni. A sorozat bajnoka az idén a Mercedes F1-es tesztpilótája, Pascal Wehrlein lett, a konstruktőri összetettet viszont a BMW nyerte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!