Vágólapra másolva!
Tudja, hogy vasárnap hátrányba kerülhetnek, de minden lehetőséget próbál megragadni a jó szereplésre. Hülkenberg csalódott a 7. rajthelye miatt.

Sergio Pérez eddig remekül szerepelt az Abu-Dzabi Nagydíjon: a második és a harmadik szabadedzésen is az élmezőny közelében tudott végezni, az időmérőn pedig sikerült megszereznie a 4. rajtkockát a két Mercedes és Kimi Räikkönen mögött. A finnel szemben az utolsó pillanatban veszítette el a 3. helyet, de elégedetten nyilatkozott az időmérő után.

„A 4. rajtkocka nagyszerű eredmény, és örülök, hogy eddig az egész hétvégén sikerült jó munkát végeznünk" – nyilatkozta Pérez, aki majdnem egy másodpercet kapott a pole-t megszerző Nico Rosbergtől. „Jó döntéseket hoztunk, amikor változtattunk az autómon, pozitív irányba tudtunk elmozdulni. Szerintem kifizetődött, hogy a Sao Paulo-i verseny után kielemeztük a teljesítményünket, mert rengeteget tanultunk."

Pérez úgy érzi, hibátlan köröket futott az időmérőn, és sikerült kihoznia a maximumot az autójából. Tisztában van vele, hogy néhány másik autónak jobb a versenytempója, de vasárnap mindent megtesz majd azért, hogy maga mögött tartsa őket. „Tudjuk, hogy a mögülünk induló autók közül néhány gyorsabb lesz nálunk, de szerintem jó esélyünk van rá, hogy már a rajtnál előrelépjünk néhány pozíciót" – nyilatkozta. „Bízom az autómban, ezért keményen fogok hajtani, és szerintem nagyszerű eredményt érhetünk el ezen a hétvégén."

Pérez bízik a jó eredményben Forrás: AFP

Hülkenberg csalódott

Pérez hozzátette, sajnálja, hogy az Abu-dzabi Nagydíjjal véget ér az idény, mert egyre jobbnak érzi az autóját. A Force India teljesítményével Nico Hülkenberg is elégedett volt, ezért meglepte, hogy 3 pozícióval és fél másodperccel a mexikói mögött végzett.

„A csapat számára jól alakult az időmérő, de úgy érzem, én is előrébb végezhettem volna" – mondta. „Elégedett voltam a köreimmel, főleg a Q3-assal, ezért kicsit csalódott vagyok a 7. hely miatt. Meg kell néznünk az adatokat, és rá kell jönnünk, hol veszítettem ennyi időt."

„Ami a futamot illeti, sokat dolgoztunk a versenytempónk javításán, ez remélhetőleg holnap is meglátszik majd a teljesítményünkön" – tette hozzá a német. „Az autónk gyors az egyenesekben, a balanszot pedig a hétvége kezdete óta jónak éreztem. A negyedik sorból indulva minden lehetőségünk megvan egy jó eredményre."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!