Vágólapra másolva!
Az abu-dzabi időmérőn csak a 6. és 8. rajthelyet tudták megszerezni, de Bottas szerint a futamon a Ferrarival is felvehetik a versenyt. Massa nehéz küzdelemre számít.

A Williams a megszokottnál némileg gyengébben szerepelt az Abu-dzabi Nagydíj időmérő edzésén, Valtteri Bottas és Felipe Massa a 6. és 8. helyeket tudták megszerezni. A csapat vezető versenymérnöke, Rob Smedley azonban elmondta, a két autót tudatosan a vasárnapi futamra állították be, ezért a szombati eredményektől függetlenül továbbra is a dobogós helyezés elérése a céljuk.

Egyetértett vele Bottas is, aki kicsit csalódott volt az időmérő után, de bizakodva várja a versenyt. „Némileg jobb szereplésre számítottunk az időmérőn, de szerintem versenyképes autónk van, és holnap a Force Indián és a Red Bullon kívül talán a Ferrarival is harcolhatunk" – mondta a finn, aki majdnem másfél másodperces lemaradással végzett a 6. helyen.

Bottas optimistán várja a versenyt Forrás: AFP

„Szerintem a dobogó reális célkitűzés, mert a versenytempónk jobb lesz" – tette hozzá. „A balanszot ma is jónak éreztem, de nem voltunk elég gyorsak. Izgalmas versenyre számítok – a végsőkig fogunk harcolni minden pozícióért, hogy jó eredménnyel fejezhessük be az idényt."

Massa csak 1 tizeddel kapott ki a csapattársától, de ez elég volt ahhoz, hogy Nico Hülkenberg beférjen közéjük a Force Indiával. „Nem futottam rossz kört, de nagyon szorosak voltak az időeredmények" – magyarázta. „A Force India nagyon erős volt, és csak 1 tized választott el az előttem lévő két helytől."

A Williams versenytempójában Massa is bízik, de szerinte a körülöttük lévő autók szintén erősek lesznek a futamon. „Nehéz versenyünk lehet, kemény csatára kell számítanunk" – vélekedett. „Mindenképpen lesz lehetőségünk a javításra, hiszen több autónak a miénkhez hasonló a tempója."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!