Vágólapra másolva!
A német versenyző a hétvégén a Bajnokok Tornáján szerepel, és nem zárta ki azt sem, hogy az F1 után más bajnokságokban is rajthoz álljon, de egyelőre nem tervezi, hogy elhagyja a Ferrarit.

Élete eddigi legnagyobb döntésének nevezte Sebastian Vettel, hogy hosszú évek sikerei után tavaly úgy döntött, elhagyja a Red Bullt, és az akkoriban küszködő Ferrarihoz szerződik, idézte a német pilótát a Daily Mail. Vettel úgy jellemezte a távozást korábbi csapatától, „mint amikor az ember elhagyja a családját”, és elismerte, „nagyon kockázatos volt” szakítani az istállóval, ami négy világbajnoki címhez segítette hozzá.

A Ferrari versenyzője egy szponzori rendezvényen beszélt az újságírókkal a hétvégi Bajnokok Tornája előtt. Elismerte, úgy éli meg a hétvégét, mintha szabadnapja lenne. „Inkább annak tűnik, mint küzdelemnek, persze amikor az ember lehúzza a sisakrostélyt, a lehető legjobban akar szerepelni.” Vettel pénteken a Nemzetek Kupájának döntőjében alulmaradt Andy Priaulx-lal szemben, aki később Nico Hülkenberget is legyőzte, így Németország hatévnyi győzelem után ezúttal a 2. helyen végzett.

Vettel egy KTM X-Bow volánja mögött, pénteken legyőzte korábbi csapattársát, Daniel Ricciardót is Forrás: Race of Champions

A sajtótájékoztatón szóba került Vettel magánélete is. A német pilóta korábban kijelentette, nem érzi szükségét annak, hogy mindennapjaiba betekintést engedjen a nagyvilágnak, most pedig alighanem Lewis Hamiltonra utalva megjegyezte, „nem tölt rettenetesen sok időt” arra, hogy a róla kialakult képet árnyalja, és nem követ meghatározott stílusokat. Rámutatott arra is, hogy F1-es pilótaként pont fordítva él, mint az átlagemberek.

„Ez talán nagyon unalmasnak tűnik, de amikor az ember ilyen sok időt tölt utazással, mindig valami olyan után vágyakozik, ami éppen nem lehet az övé” – mondta. „Amikor valaki otthon él, és az egész évben dolgozik, szabadságra szeretne menni, felülni egy repülőre, szállodában aludni, és büféreggelit kapni, amikor minden készen várja. Én az ellenkezőjét élvezem: ha a saját ágyamban aludhatok, és én magam készíthetek reggelit.”

Készül az F1 utáni életre is

Vettel elmondta azt is, számos autósport-kategóriát élvezetesnek tart, de úgy véli, F1-es pilótaként sem garantált, hogy valaki más bajnokságban is megállná a helyét. „Szerintem óvatosnak kell lenni, mert ahogy például a DTM-ben is láthattuk, a korábbi Forma-1-es versenyzők azt gondolhatták, jól kifizethetik a számláikat, és elvezhetik a körözgetést a pályákon, aztán megjöttek a fiatal srácok” – emlékeztetett például Ralf Schumacher vagy David Coulthard példájára.

„A DTM-ben különösen nagy a küzdelem, nem könnyű helytállni. Sokkal többet megkíván annál, hogy az ember beüljön az autóba, és az adott napon a legjobbját nyújtsa” – idézte az ESPN a németet, aki nem zárta ki, hogy az F1 után máshol is szerencsét próbáljon. „Végül is, a móka kedvéért igen, mindenképpen, de azt még nem tudom, hogy ez mi is lesz pontosan. Érdekes kaland lenne kipróbálni az off road versenyzést, de jelenleg nincsenek ilyen terveim.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!