Vágólapra másolva!
Elismerik, hogy „érdekes újításokat” vethetnek be jövőre, hiszen tartanak az egyre erősebb Ferraritól. Rosberg szerint már el is kezdődött a küzdelem a jövő évi bajnoki címért.

Miután futamokkal ezelőtt bebiztosították az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet, a Mercedes a Brazil Nagydíj edzésein már a következő idényre is tesztelt alkatrészeket. Pénteken leginkább egy S-csatornához hasonlító megoldás keltett feltűnést, melynek segítségével a kasztni alól tudják kivezetni a levegőt.

Az istálló főnöke, Toto Wolff elárulta, a Mercedes valóban radikális változásokat fontolgat a következő idényre, hiszen a Ferraritól újabb nagy előrelépést várnak. „Rosszul is elsülhet, ha egy jól bevált autó továbbfejlesztett verzióját vetnénk be jövőre" – nyilatkozta a Motorsport.com-nak. „Még nem igazán tudjuk, hogy döntünk. Tervezünk érdekes megoldásokat, a szélcsatornában is teszteljük őket. Az egyik, tényleg izgalmas újításunkból már láthattak részleteket múlt pénteken."

„Folyamatosan vizsgáljuk, hogy a jelenlegi koncepció továbbfejlesztésével vagy radikális megoldásokkal járnánk-e jobban" – magyarázta Wolff. „Még nem tudjuk biztosan, mennyire szeretnénk innovatívak lenni. Az mindenképpen jó, hogy a bajnoki címek megszerzése után ezzel is tudunk foglalkozni."

Rosberg bizakodva várja a következő évet Forrás: AFP

A Motorsport.com szerint a Mercedes legnagyobb újítása egy FRIC-hez hasonló, új hidraulikus felfüggesztés lehet, amely az autó bal- és jobboldali futóművét köti össze. Állítólag azt is tervezik, hogy megemelik a kasztni magasságát, hogy több levegőt juttassanak az autó alá.

Már a 2016-os csata zajlik

Nico Rosberg Brazíliában elmondta, örül neki, hogy a csapat már 2016-ra tesztel alkatrészeket, hiszen szerinte a jövő évi bajnoki címért zajló küzdelem már el is kezdődött. Reméli, hogy az utóbbi versenyeken mutatott jó formáját 2016-ra is át tudja menteni. „A harc elkezdődött" – jelentette ki. „Számomra most minden jól alakul, és remélem, így tudom majd folytatni."

Rosberg rendszerint gyorsabb Hamiltonnál, mióta a brit Austinban bezsebelte a világbajnoki címet, de szerinte ennek nincs különösebb oka, egyszerűen most lett látható eredménye a rengeteg befektetett munkának. „Keményen dolgoztam, és most gyorsabb vagyok" – mondta Rosberg. „Nemcsak arról van szó, hogy jól kell vezetnünk, a megfelelő beállítások megtalálásáért is rengeteget kell dolgoznunk. Elképesztő, ez mennyi munkával jár, mert mindennek a működését meg kell értenünk."

„Muszáj megértenünk, miért teljesít jobban a csapattársunk, mert akkor képesek leszünk ehhez alkalmazkodni és fejlődni" – magyarázta. „A bokszból folyamatosan figyelem, mi történik, mindig összehasonlítom magam a csapattársammal. Próbálom megérteni, hol gyorsabb, és milyen beállításokat használ."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!