Vágólapra másolva!
A Ferrari korábbi elnöke próbál a közös sikerekre emlékezni, és továbbra is bízik a jó hírekben. Schumacher javaslatára az olaszok már korábban fontolgatták Vettel szerződtetését.

A Ferrari előző elnöke, Luca di Montezemolo elismerte, a közel két évvel ezelőtt síbalesetet szenvedett Michael Schumachert „szörnyű” a jelenlegi helyzetében látnia. Montezemolo több mint tíz évig dolgozott együtt Schumacherrel a Ferrarinál, a közös munka hat konstruktőri és öt egyéni világbajnoki címet eredményezett.

„Michael kulcsfontosságú tagja volt a Ferrarinak" – nyilatkozta az RTL-nek az olaszoktól tavaly elküldött Montezemolo. „Alapvető része volt az életünknek. Egy kivételes emberről beszélünk, aki a legnehezebb pillanatokban is tökéletes csapatjátékos volt. Szörnyű őt ebben a helyzetben látni.”

„Ilyenkor az ember nem tudja, mit csináljon. Igyekszem felidézni azt a sok nagyszerű pillanatot, amelyekben együtt volt részünk. Mindig kivételes versenyzőként, emberként és barátként gondolok rá” – tette hozzá. „Azt is el kell mondanom, hogy csodálom a családja erejét és bátorságát, azt, ahogy Corinna és a gyerekek segítenek Michaelnek. Szívből kívánom, hogy hamarosan jó híreket halljunk.”

Montezemolo és Schumacher számos sikert ért el együtt Forrás: AFP

Vettel korábban is érkezhetett volna

Montezemolo elmondta, Schumacher már korán felhívta a Ferrari figyelmét fiatal honfitársára, Sebastian Vettelre. „Michael volt az első, aki Sebastian leigazolására biztatott minket” – árulta el. „Okosnak, fegyelmezettnek, megbízhatónak és gyorsnak tartotta őt.”

A korábbi elnök arról is beszélt, végül miért Fernando Alonsót szerződtették a 2010-es idényre. „Kicsit tapasztaltabb versenyzőt kerestünk, ezért Fernandót választottuk. Ne felejtsük el, hogy ő is négy nagyon sikeres évet töltött nálunk.”

A Ferrari azonban ezután sem feledkezett meg Vettelről. „Mindig szemmel tartottuk őt, különösen a Red Bullnál elért sikerei során” – mondta Montezemolo. „A megfelelő pillanatban érkezett, hiszen egy új fejezetet tudott nyitni a csapatnál. Niki Laudához és Michael Schumacherhez hasonlóan ő is a Ferrari történelmének részévé válhat. Ehhez a legjobbakat kívánom neki.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!