Vágólapra másolva!
Az FIA rangos sportszakmai kitüntetéssel ismerte el a Hungaroring posztos és gyorsbeavatkozó bíróinak hagyományosan kitűnő munkáját. A stáb külföldi versenyeken is gyakran vendégszerepel.

Az FIA felügyelő és értékelő bizottsága, az Awards Committee of the Volunteers and Officials Commission a Hungaroring stábját választotta a 2015-ös év legjobb pályabírói csapatának. A magyar posztos és gyorsbeavatkozó bírók közismerten a szakma elitjébe tartoznak, gyakran tartanak igényt a munkájukra külföldi versenyeken. Néhányan közülük részt vettek a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíj szervezésében is.

A díjra az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás terjesztette fel a sportbírókat. Közleményében azt írta, az FIA a stáb „rendszeresen végzett magas szintű munkáját" értékelte a rangos díj odaítélésével.

Rangos elismerést kaptak a magyar sportbírók Forrás: Hungaroring média

„A 300 fős csapat évente közel ötven eseményen vesz részt. Ezen események sorában a F1, WTCC, ETRC és Ferrari Challenge sorozat magyarországi futamai kiemelt kategóriába tartozó versenyek" – tette hozzá. „A magas szintű szakmai tudást és megbízható feladatellátást az FIA mellett más, a világ több országából érkezett felkérések is elismerik. Így kerülhetett sor az FIA GT sorozat bakui, a DTM Red Bull Ring-i, valamint a Le-Mans-i és abu-dzabi versenypályákon történő alkalmazásra."

Oláh Gyárfás hozzátette, hogy a magyar csapat tevékenységét a pilóták is elismerik. „A Hungaroring egy olyan versenypálya, ahol a legnagyobb biztonságban érzik magukat, mert a pályabírók láthatóan mindig az eseményekkel együtt ténykedve a biztonságot közvetítik feléjük" – magyarázta. „Kiemelendő, hogy ez naponta 10-12 órás, rendkívüli koncentrációt igénylő munka, olyan környezetben, ahol a versenyzők több mint 300 km/ó-s sebességgel száguldanak."

A díjat az FIA postázza a stáb részére, és Oláh Gyárfás azt ígéri, személyesen fogja átadni az évadnyitó sportbírói értekezleten.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!