Vágólapra másolva!
A Mercedes technikai ügyekért felelős csapatfőnöke szerint a legendás versenyzőpáros óta nem volt olyan felfokozott küzdelem csapattársak között, mint amit ők vívnak egymással.

Lewis Hamilton az USA Nagydíjon bebiztosította harmadik világbajnoki címét, azóta viszont Nico Rosberg már két futamon is verhetetlennek bizonyult. A szezon jelentős része során úgy tűnt, Hamilton számára szinte egyenes út vezet a bajnokság megnyeréséhez, de Paddy Lowe, a Mercedes technikai ügyekért felelős csapatfőnöke nem titkolta, hogy örül Rosberg formajavulásának. „Nagyon fontos, hogy a csapatnak két erős és motivált versenyzője legyen” – mondta a Motorsport.com-nak.

„Ennek része az is, hogy hisznek a győzelemben, mégpedig nemcsak az egyes futamokat, hanem a vb-címet illetően is. Kétségtelen, hogy ez a szellemiség a csapatunknál olyan mértékben jelen van, mint amihez hasonlóra (Ayrton) Senna és (Alain) Prost óta nem igazán emlékszem. Ez fantasztikus küzdelmet hoz, és bár közben a sportot és minket is bírálnak a lehengerlő formánk miatt, hagynunk kell versenyezni egymással a pilótáinkat. Mi hagyjuk, és mindketten képesek élni is vele, mert pályától függően hol az egyiknek, hol a másiknak megy jobban.”

Az elmúlt két futamon Rosberg ünnepelhetett Forrás: Daimler

Lowe szerint a versenyzők kapcsán a Mercedes „tökéletes” helyzetben van, de Rosberghez hasonlóan ő sem tudott magyarázattal szolgálni arra, hogy mitől javult a német pilóta teljesítménye az elmúlt futamokon. Hamilton arra gyanakodott, hogy Szingapúrban változtattak valamit az autón, a közönség egy része pedig úgy vélte, a brit túlzásba vitte a bulizást, vagy már nem elég motivált a bajnoki cím megnyerése után, ezt azonban Lowe cáfolta.

„Valószínűleg nincs senki, akit jobban bosszantana, mint őt magát! Valaki azt kérdezte tőlem, hogy Lewis elvesztette-e a fonalat, amióta bajnok lett. Egyáltalán nem. Minden futamot külön kell értékelni. Nem nézik a pontállást, az összes versenyre úgy érkeznek meg, hogy nyerni akarnak. Lewist mindennél jobban idegesíti, hogy vesztett. Jókedvűnek látszik, de legbelül mérges, és elismeri Nico képességeit.”

Nehezen viseli, hogy elrontották az ünneplését

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója úgy véli „mondhatjuk, hogy Lewis már mindent megnyert, elérte a céljait, és az adrenalin talán most nem dolgozik benne annyira, mint korábban, de biztos vagyok benne, hogy egyikük sem tudja a választ” Rosberg formajavulására. Felmerült, hogy a Mercedes másként kezelheti a gumikat a monzai probléma óta, és Rosberg ennek csak örülni tud: „A szabályok jövőre nem változnak, ami nekem jól jön.”

A Bild hasábjain Rosberg kitért arra is, hogy bár Hamilton azt hangoztatta a Brazil Nagydíj után, ő volt a gyorsabb, szerinte túl durván bánt a gumijaival, így esélye sem lett volna tartani vele a lépést. „Rosszul esik neki, hogy egy kicsit elrontottam a világbajnoki örömét, szerintem ezért tesz ilyen kijelentéseket és kezd vitát a pillanat hevében.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!