Vettel beszólt Laudának, aki eltúlozza a Ferrari fejlődését

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Sebastian Vettel, Ferrari
Ferrari's German driver Sebastian Vettel competes in the F1 Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on November 1, 2015. AFP PHOTO / YURI CORTEZ
Vágólapra másolva!
A négyszeres bajnok szerint a Mercedes csapat elnöke nem a legmegbízhatóbb információforrás, de ő is elégedett a Ferrari eddigi fejlődésével. Még mindig az összetett 2. helyére hajt.

A Ferraritól jövőre várható fenyegetéssel riogatott néhány nappal ezelőtt Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke az Autosprint magazin hasábjain. A korábbi háromszoros bajnok szerint a Scuderia az erőforrás teljesítménye terén már utolérte az Ezüstnyilakat, ezért ő jövőre az eddigieknél kiélezettebb csatára számít a két gyártó versenyzői között. Vettel viszont nem igazán értett egyet az osztrák veteránnal.

„Az tény, hogy még nem jutottunk a szintjükre, mert akkor egészen másként alakult volna a szezon” – jelentette ki. „Ennek ellenére én is elégedett vagyok az eddig történtekkel, az általunk elért előrelépéssel, és a jövőre vonatkozó terveinkkel."

„Az a helyzet, hogy Niki mostanában nem a legmegbízhatóbb forrás. Elég gyakran változtatja a véleményét. Néha van értelme annak, amit mond, máskor meg egyszerűen semmi. De mindegy, minél többet beszél rólunk, nekünk annál jobb. Talán érzi, hogy közelítünk, és ez jó hír.”

Vettel nullázott Mexikóban, de még nem tett le a 2. helyről a pontversenyben Forrás: AFP/Yuri Cortez

Vettel az előző, Mexikói Nagydíjon az idén másodszor is nullázott, mivel saját elmondása szerint önhibájából a falnak ütközött. A Brazil Nagydíj előtti sajtótájékoztatón azt mondta, nem volt magával túlzottan önkritikus, „csupán őszinte”. Bár a pontversenyben alaposan lemaradt a futamot megnyerő Nico Rosbergtől, továbbra sem mondott le arról, hogy az összetett 2. helyén fejezze be első ferraris idényét.

„Az előző futamon történtek nem jöttek jól, de amíg lehetséges a 2. helyen zárni, addig inkább arra törekszem, mint a 3. helyre” – mondta Vettel, aki 4 pont előnnyel kezdte, és 21 pont hátránnyal fejezte be a mexikói fordulót. „A célunk az, hogy legalább megpróbáljuk szétválasztani a Mercedeseket, és ehhez a legjobb megoldás, ha jól végezzük a munkánkat, a legtöbbet hozzuk ki magunkból, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a vasárnap.”

Még nem foglalkozik 2016-tal

Noha Vettel még hajt a bajnokság 2. helyére, az idei futamok nagyrészt már számára is tét nélküliek. Jövőre viszont mindenképpen elkapná a Mercedeseket, és e téren lelkes a Ferrarinál zajló munka láttán is. „Figyelem, hogy mi történik a háttérben, jó látni, hogy Maranellóban mennyi energiát fordítottak az idei és a jövő évi autóra” – mondta Vettel, aki szerint a csapat tagjainak rajongása a márka iránt a Ferrari egyik erőssége.

„A helyzet ígéretes, és szerintem megint nagy lépést tehetünk előre. A legfontosabb persze az lesz, hogy mire képes az új autó, amikor kigördül a pályára. Ez még kissé odébb van, még az idén is maradt két futam. Jól akarunk szerepelni, és ideális esetben a lehető legjobb eredményeket szeretnénk elérni itt, illetve Abu-Dzabiban is” – foglalta össze az idén három győzelmet arató Vettel.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!