Massa jövőre dönt, hogy marad-e az F1-ben

Forma-1, Felipe Massa, Williams Mercedes, Szingapúri Nagydíj
Marina Bay Circuit, Singapore. Saturday 19 September 2015. Felipe Massa, Williams F1. Photo: Glenn Dunbar/Williams ref: Digital Image WW2Q4021
Vágólapra másolva!
A Williams pilótája csak versenyképes autóval folytatná pályafutását, és úgy véli, nem esik majd nehezére elismerni, ha eljön az idő a visszavonulásra. Nem tervez karriert Amerikában.

Jövőre zsinórban a harmadik szezont kezdi meg a Williamsnél a Felipe Massa-Valtteri Bottas páros, és a brazil pilóta elismerte, a 2016-os év vízválasztó lehet számára, hiszen el kell döntenie, hogy folytatja-e 2002-ben megkezdett F1-es pályafutását. A Saubernél és a Ferrarinál is megfordult versenyző kijelentette: „Nem lesz gondom, nem hiszem, hogy félni fogok a visszavonulástól. Minden rendben lesz” – mondta. Azt viszont leszögezte, hogy versenyképes csapatnál szívesen maradna még.

„Jövőre jár le a szerződésem, ezért fontos lesz elhatároznom, hogy folytatnám-e vagy sem” – idézte az UOL című brazil portál. „Ha lehetőségem nyílik arra, hogy versenyképes csapatnál folytassam, élni fogok vele, egyébként kiszállok. Csak akkor maradok az F1-ben, ha olyan csapatnál lehetek, mint a Williams, ahol jól érzem magam, és ők is örülnek, hogy ott vagyok. Rengeteg motivációt ad, amikor az ember imád dolgozni egy csapattal, ahol viszonozzák a szeretetet.”

Massa csak versenyképes autóval marad az F1-ben Forrás: Williams F1

Massa azt még nem döntötte el, hogy aktív pályafutása után Monacóban éli-e tovább az életét, hazaköltözik, vagy az általa kedvelt Miamiban telepszik le, de Daniel Ricciardóval ellentétben kizárta, hogy a NASCAR-ban szerepeljen. „Azok a srácok minden héten versenyeznek, az én családom megölne ezért!” – viccelődött a brazil, aki az idén is nagyon várja a soron következő, hazai versenyét, amit 2006-ban és 2008-ban meg is nyert, bár ekkor Lewis Hamilton elorozta előle a bajnoki címet.

„Szerintem igazán csodálatos érzés otthon versenyezni, és meríteni az emberek energiájából. Ez bevált. A focimeccseken is láthatják, hogy otthon mindig jobb pályára lépni” – vélte, és a hangulatra utalva elismerően nyilatkozott a mexikói pályáról is. „Szerintem az ilyen helyekre el kell látogatnunk, mert az emberek látni akarnak minket, és még számukra sok pénzt is kifizetnek ezért. A stadion szektort nem szeretem, mert túl lassú, de az emberek számára fantasztikus.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!