Vágólapra másolva!
Egy német bulvárlap szerint a világbajnok kritizálta a német legendát, amit a Schumacher rajongói klub elnöke igen rossz néven vett.

Közismert, hogy Lewis Hamilton gyerekkori hőse Ayrton Senna volt, Sebastian Vettel pedig Michael Schumachert tekintette példaképének, de Hamilton ritkán nyilvánul meg a hétszeres világbajnokkal kapcsolatban. Az Express című kölni bulvárlap szerint a Mercedes brit pilótája azt mondta: „Én a bajnoki címeim megnyeréséhez soha sem vetemedtem olyan húzásokra, mint Michael. Kizárólag az adottságaimat használtam.”

A 2013. decemberi síbalesete óta súlyos agykárosodással kezelt Schumacher az F1 történetének legeredményesebb versenyzője, de hosszú pályafutása során többször is vitatható helyzetbe került. Ezek közül is kiemelkedett az 1994-es Ausztrál Nagydíj, ahol összeütközött Damon Hill-lel, mindketten kiestek, így ő lett a bajnok, illetve az 1997-es Európa Nagydíj, ahol Jacques Villeneuve-nek ment neki. Akkor ennek ellenére a kanadai nyert.

Hamilton (balra) és Schumacher a pályán is megmérkőzött Forrás: AFP

Hamilton megnyilvánulását rossz néven vette Reiner Ferling, a kerpeni Schumacher rajongói klub elnöke, aki szerint „Hamiltonnak használnia kellene az agyát, mielőtt megszólal. Megnézhetné, hogy Michael mit ért el. Csak annyit mondok, a felfuvalkodottságot bukás követi.” Hamilton egyébként pont a másodszor is visszavonuló Schumachert váltotta a Mercedesnél, azóta két világbajnoki címet nyert, míg a német második pályafutása során csak egyetlen dobogós helyet szerzett az akkor még gyengébb csapattal.

Ettől függetlenül sokan emlékeznek még Schumacher legjobb éveire, köztük az FIA elnöke, Jean Todt is, aki a Ferrari csapatfőnöke volt, amikor a legendás versenyző a legnagyobb sikereit aratta. Hamilton győzelme Todtot éppen Schumacherre emlékeztette. „Érdekes volt végigfutni az eredménylistákat, miután Lewis világbajnok lett” – ismerte el Todt. „Nagyon büszke vagyok arra mindarra, amit Michael elért. Néha elfelejtik, hogy mit vitt véghez.”

91 nagydíjgyőzelmével, 155 dobogós helyezésével, 68 pole pozíciójával és 77 leggyorsabb körével Schumacher máig vezeti az örökranglistákat. Hamilton jelenleg rendre 43-nál, 85-nél, 49-nél és 26-nál tart.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!