Vágólapra másolva!
A csapat Austinban erősítette meg, hogy az eddigi tartalékversenyző lesz Pastor Maldonado csapattársa.

A Lotus az USA Nagydíj pénteki napján hivatalosan is bejelentette, hogy az idei tartalékversenyzőjük, Jolyon Palmer lesz Pastor Maldonado csapattársa a 2016-os idényben. A 24 éves brit a Haashoz távozó Romain Grosjeant váltja, akinek az autóját idén a pénteki szabadedzések többségén vezethette.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Jonathan Palmer fia tavaly négy győzelemmel az F1 elsőszámú utánpótlás-kategóriájának, a GP2-nek a bajnoka lett, idén pedig minden versenyre elkísérte a Lotust, és sikerült meggyőznie a csapatot a szabadedzéseken nyújtott teljesítményével és a hozzáállásával.

Palmer idén csatlakozott a Lotushoz tesztpilótaként Forrás: AFP

„Örömmel jelentjük be, hogy a brit tehetséget, Jolyon Palmert állandó versenyzővé léptetjük elő a következő szezonra" – nyilatkozta a Lotus csapatfőnöke, Gerard Lopez. „Láttuk, milyen kemény munkát végzett idén tesztpilótaként, ráadásul nagyon tehetséges, és az egész csapat körében népszerű."

„Nagyszerű jövő vár rá versenyzőként, emellett pedig intelligens, és marketing szempontból is remek választás. Megérdemli ezt a lehetőséget, és Enstone-ban mindenki izgatottan várja, mire lesz képes jövőre."

Palmer úgy érzi, a GP2-es bajnoki címe után sokat segített neki, hogy a Lotusnál tölthetett egy idényt tesztpilótaként. „Óriási lehetőséget kaptam tőlük, és szeretném nekik megköszönni, hogy támogatták a fejlődésemet. Eljuttattak egy olyan szintre, hogy a jövőjük szempontjából nagyon fontos következő idényben is rám bízhatják az egyik autójukat" – nyilatkozta. „Nagyon élveztem ezt az évet a csapat tartalékpilótájaként, és sokat tanultam. Nagyon várom már, hogy ezt a gyakorlatban is bebizonyíthassam 2016-ban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!