Vágólapra másolva!
A német pilóta másodszor is apa lett, de Lewis Hamiltonnal ellentétben nem érzi úgy, hogy a magánéletét a nyilvánosság előtt kellene élnie. Räikkönen cáfolta, hogy félreállították volna Vettel útjából, de engedelmeskedne, ha a Ferrari érdekei úgy kívánnák.

Nem csak a Ferrari idei formájának örülhet Sebastian Vettel, hiszen nemrég kiszivárgott, hogy megszületett második kislánya is. Ez akkor derült ki, amikor a kamerák véletlenül lencsevégre kapták, ahogy a erről beszélget Sergio Marcionnéval, a Ferrari elnökével. Az olasz-kanadai üzletember megkérdezte, hogy a kislány Vettel első gyermeke-e, ő pedig úgy válaszolt, hogy már a második. A négyszeres világbajnok egykori mentorához, Michael Schumacherhez hasonlóan szigorúan elzárja a családját a nyilvánosság elől.

„Az én életmódom egyáltalán nem olyan, mint (Lewis) Hamiltoné, de mindenki úgy éli az életét, ahogy jónak látja” – utalt a folyamatosan bulizó britre az El Pais című kiadványnak. „Engem jelenleg nagyon lefoglal a munkám, mert a Ferrari még nem tart ott, ahol szeretnénk” – jelentette ki a 28 esztendős pilóta.

Vettel nem osztozik a magánéletén Forrás: Ferrari

„Vannak, akik tisztelnek, és vannak, akik nem. Én csak egy sportoló vagyok, semmi több. Amikor a rajtrácson állunk a teli lelátók előtt, és a szurkolók az én nevemmel vagy a Ferrariéval díszített zászlókat lengetnek, az egy dolog, a magánéletem viszont egy teljesen másik. Nincs rá szükség, hogy a kettő összekapcsolódjon, én legalábbis így látom” – jelentette ki Vettel.

Räikkönen félreállhat Vettel útjából

Vettel az Orosz Nagydíjon feljött a pontverseny 2. helyére, miután Nico Rosberg kiesett, ő pedig sikeresen maga mögé utasította Kimi Räikkönent, a finn ugyanis csak úgy tudta visszaverni a támadását, hogy levágta az egyik kanyart. Räikkönen ekkor rádión megkérdezte, hogy el kell-e engednie Vettelt, majd úgy tűnt, önszántából döntött, és félreállt a másik Ferrari-pilóta útjából. Többen csapatutasítást sejtettek a háttérben, de a 2007-es világbajnok szerint nem erről volt szó.

Räikkönen próbálta feltartóztatni Vettelt Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Azután előzött meg, hogy az előző kanyarok egyikét nem tudtam rendesen bevenni. A szabályok szerint el kellett engednem. Ennyi az egész” – mondta a szűkszavú finn a Turun Sanomat című finn lapnak. Vettel a futam után úgy vélte, a Ferrari jó döntést hozott, amikor engedte, hogy a pályán vívjon csapattársával, aki végül csak a 8. helyet szerezte meg, miután a dobogóért harcolva az utolsó körben összeütközött Valtteri Bottasszal. Vettelt viszont szívesen támogatja, ha kell.

„A játékszabályokat ismerjük, úgyhogy minden rendben megy” – nyilatkozta a finn, aki a pontverseny 4. helyén áll, 113 pont hátrányban a 2. helyezett Vettel mögött. Räikkönen azt is elmondta, hogy a hátralévő négy versenyen kész támogatni a németet, akinek 7 pont az előnye a 3. helyezett Nico Rosberggel szemben. „Én már nem veszek részt a világbajnoki küzdelemben, úgyhogy részemről rendben. Próbálom a maximumot nyújtani a csapatért, számomra ez nem probléma.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!