Vágólapra másolva!
Nem érti, miért nem tudta kihozni a legtöbbet az autójából az Orosz Nagydíj időmérőjén. Räikkönen szerint a futamon gyorsabb lesz a Ferrari, ha nem lesz problémájuk a gumikkal.

A Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen az Orosz Nagydíj időmérő edzésén, sőt Valtteri Bottas a 3. rajtkockát is elhalászta az orruk elől. Sebastian Vettel a 4., Kimi Räikkönen pedig az 5. helyről indulhat a vasárnapi futamon, amit nem tartanak rossz eredménynek, de egyetértenek abban, hogy többet is kihozhattak volna az autójukból.

Vettel az időmérő után úgy érezte, leginkább saját magát okolhatja azért, hogy 53 ezreddel lemaradt a 3. helyről, a rádión még bocsánatot is kért a Ferraritól. Azt viszont nem tudta megmondani, miért volt a vártnál némileg lassabb.

„Nem vagyok teljesen elégedett, hiszen ezen a szoros időmérőn a 3. helyet is megszerezhettük volna" – mondta. „Nagyon jól kezdtük az időmérőt, a Q1-ben csak egy körre volt szükségünk. Nem tudom, utána mi történt, de ahogy haladt előre az időmérő, egyre kevésbé voltam magabiztos, és a végén nem tudtam egy jó kört összerakni."

Vettel nem volt elégedett a saját teljesítményével - katt a galériához! Forrás: AFP

„Talán valakinek lesz ötlete, hogy mi történhetett, de igazából lényegtelen – holnap új kihívás vár ránk, egy sok körből álló verseny, amelyen majd kiderül, mire vagyunk képesek" – tette hozzá a német, aki szerint nehéz megjósolni, mire lehet számítani a futamon. „A stratégiát sem lesz könnyű kitalálni, hiszen nincs sok információnk a hosszú etapokról" – mondta. „Szerintem a Williamsszel harcolhatunk. Úgy gondolom, remek autónk van, ezért jó versenyre számítok, sőt magabiztosan várom a futamot."

Räikkönen a gumikkal bajlódott

Vettel szerint a Mercedes egy körön körülbelül 1 másodperccel gyorsabb náluk, a versenyen viszont sokkal kisebb különbségre számít. Räikkönen is a jó versenytempóban bízik, és reméli, hogy az abroncsok is megfelelően működnek majd a Ferrarin.

„Ma nehéz volt rendesen felmelegíteni a gumikat a hűvös idő miatt. Amikor jól működtek az abroncsok, akkor egész jó volt az autónk vezethetősége" – magyarázta. „Az utolsó Q3-as etapomban csak egy mért körre volt időm. Jól kezdtem, de utána túl szélesen fordultam egy kanyarban, és sok időt vesztettem."

„Holnap mindenkinek sok ismeretlen tényezővel kell megbirkóznia, hiszen a hosszú etapokról nincs elég adatunk. Így nehéz megjósolni, mi fog történni, de szerintem rendben leszünk" – tette hozzá Räikkönen, aki 4 tizeddel volt lassabb Vettelnél. „Biztos vagyok benne, hogy ha a gumik pontosan úgy működnek, ahogy szeretnénk, akkor máshogy fognak kinézni a köridők."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!