Vágólapra másolva!
Alonso már a következő versenyhétvégét is a fejlesztett erőforrással teljesíti, csapattársának azonban várnia kell. Elfogadja a McLaren döntését, hiszen mindent a 2016-os javulás érdekében tesznek.

Fernando Alonso egy új Honda motorral teljesítette az Orosz Nagydíj első szabadedzését, miután a japánok az utolsó négy fejlesztési zsetonjukat is felhasználták. Alonso csak az első gyakorláson használta az új motort, amellyel majd a következő futamon, Austinban fog versenyezni, a büntetést viszont Szocsiban kapja meg érte. Az időmérő után összesen 35 rajthelyes büntetést szabnak ki rá, miután a második edzésre egy használt motort kapott, amelyet új turbófelöltővel és MGU-H-val szereltek fel.

A Honda egyelőre csak egy új motort gyártott le, és úgy tűnik, Jenson Button még a két hét múlva következő USA Nagydíjon sem kapja meg a fejlesztéseket. A tervek szerint Mexikóban, de legkésőbb Brazíliában már is ő is az új erőforrást használhatja.

Button megérti a csapat döntését Forrás: AFP

„Fernando motorját sem ezen a hétvégén, hanem a következőn fogják élesben bevetni" – nyilatkozta Button. „Igen, az ő autójában bent lesz az új motor, az enyémben viszont nem. Először az egyik autóba kell beszerelnünk, és akkor meglátjuk, mennyit fejlődtünk vele. A következő nagydíjon majd én is megkapom."

Button elismeri, hogy szeretne egyenlő feltételekkel versenyezni Alonso ellen, de a javulásban bízva elfogadja a csapat döntését. „Fontos volt, hogy kipróbáljuk az új motort, és megnézzük, hogyan teljesít. Már a következő idényre készülünk, a hátralévő versenyek is a tesztelésről szólnak majd" – mondta.

„Nagyon nehéz versenyek várnak ránk. Csak Austinban lehet esélyünk arra, hogy kicsit jobban teljesítsünk, utána tényleg csak tesztelésre használjuk az autónkat" – magyarázta. „Mindent megteszünk azért, hogy kihozzuk a maximumot az autónkból, és a lehető legjobb eredményekre törekszünk. De nagyon sokat kell tesztelnünk, és olyan feladatokat is el kell végeznünk, amiket normális esetben nem a szezon közben csinálnánk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!