Vágólapra másolva!
Az éjszaka még kórházban tartják, de reméli, hogy engedik rajthoz állni. A Toro Rosso mindenesetre előkészíti az autóját.

Carlos Sainz a szombat délelőtti szabadedzésen elszenvedett csúnya balesete miatt kénytelen a kórházban tölteni az éjszakát, de mivel a vizsgálatok szerint nincs semmilyen sérülése, még nem tett le róla, hogy rajthoz állhat a vasárnapi Orosz Nagydíjon.

A 21 éves spanyol versenyző a 13-as kanyar ívelt féktávján vesztette el az uralmat Toro Rossója felett, amely először a bal oldali védőkorlátnak, majd irányíthatatlanná válva nagy sebességgel a szemközti TecPro falnak ütközött, ahol becsúszott az energiaelnyelő bálák alá. Mivel időbe telt, mire ki tudták szabadítani onnan, sokáig semmit nem lehetett tudni az állapotáról, de a kórházban kiderült, hogy nem esett baja.

„Miután Szocsi 4-es számú kórházába szállították, Carlos Sainzot, aki egy pillanatra sem veszítette el az eszméletét, teljes kivizsgálásnak vetették alá, az egész testét átnézték képalkotó eljárással is" – közölte a csapata. „Ez kimutatta, hogy semmilyen sérülése nincs. Elővigyázatosságból azonban az éjszaka még kórházban marad, ami egy ilyen helyzetben teljesen normálisnak számít."

Sainz kitweetelt egy képet magáról, amint az ágyán fekve feltartja a hüvelykujját, azt írva hozzá: „Minden rendben! Máris azon töröm a fejem, hogyan győzzem meg az orvosokat arról, hogy engedjenek versenyezni."

Habár az időmérőn nem vett részt, a sportfelügyelők méltányosságból még megadhatják neki a rajtengedélyt, ha az orvosok rábólintanak. A Toro Rosso főnöke, Franz Tost azt mondta, „előkészítjük az autóját, és majd ha visszatér a kórházból, beszélünk vele, hogy megfelelő állapotban van-e a versenyzéshez. De nem erőltetjük túlzottan, mert száz százalékig biztosnak kell lennünk benne, hogy alkalmas rá."

Sainz csapattársa, Max Verstappen a 9. rajtkockát szerezte meg az Orosz Nagydíjra, megelőzve mindkét Red Bullt. A fiatal holland azt ígérte, este meglátogatja csapattársát a kórházban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!