Vágólapra másolva!
Miközben megint téma lett a sport tulajdonosváltása, szép csendben visszahelyezték azokba a pozíciókba, ahonnan a vesztegetési botrány miatt másfél éve lemondott.

Bernie Ecclestone még 2014 januárjában mondott le a Forma-1 cégeiben betöltött vezető pozíciójáról, amikor a müncheni ügyészség hivatalosan is vádat emelt ellene a Gerhard Gribkowsky-féle vesztegetési ügyben. A sport első számú tulajdonosánál, a CVC Capital Partnersnél úgy ítélték, nem szerencsés, ha ily módon kompromittálódva is ő marad a főnök, de a távozása csak gesztusértékű volt, mert valójában a továbbiakban is ő intézte az F1 napi ügyeit.

Újra formálisan is Ecclestone a főnök Forrás: GEPA Pictures/Andreas Pranter

A bíróság később egy, a helyi törvények által lehetővé tett alku értelmében 100 millió dollárért cserébe megszüntette ellene az eljárást – miközben sem bűnösnek, sem ártatlannak nem minősítette –, Ecclestone újra elfoglalhatta korábbi posztjait. A Forma-1 anyacége, a Delta Topco igazgatótanácsába már múlt decemberben visszatért, és a Motorsport.com azt írja, szeptember 16-tól ismét ő a Formula One Management Ltd., valamint a Formula One World Championship Ltd. igazgatója is.

Mivel az elmúlt napokban maga Ecclestone lebegtette meg, hogy a CVC 35,5 százalékos részesedését eladhatják, újra felmerült az ő nyugdíjazásának lehetősége is, amit azonban legutóbb határozottan tagadott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!