Vágólapra másolva!
Ezen kívül sok információval nem szolgált a tavalyi győztes számára a pénteki nap Szocsiban, de Lewis Hamiltont ez nem aggasztja. Nico Rosberg szerint a Ferrarira oda kell figyelniük a hétvégén.

Tanult a Mercedes a kanadai fiaskóból, amikor Lewis Hamilton összetörte autóját a tét nélküli pénteki szabadedzésen, mert a csapat az eső ellenére is kiküldte a pilótáit a pályára. Ehhez hasonló helyzetben, az Orosz Nagydíj pénteki második szabadedzésén már csak néhány ellenőrző kört tettek meg, mért kört viszont nem futottak. Paddy Lowe, a Mercedes technikai ügyekért felelős csapatfőnöke nem örült a tétlenségnek, de nem aggódott a hétvége további alakulása miatt.

„Bosszantó napunk volt, mivel az első szabadedzés az olaj kifolyása, a második pedig az eső miatt vált haszontalanná. Mivel szinte biztosan nem fog már esni a hétvégén, úgy döntöttünk, hogy nem edzünk sokat a nedves pályán, mert az rizikós az autókra nézve. Sajnálom a rajongókat a mai nap miatt. Az első edzés végén futottunk egy rövid etapot a lágy gumikon, ez ad némi kiindulási alapot, de Japánhoz hasonlóan mindent a holnapi harmadik szabadedzés egy órája alatt kell majdelvégeznünk.”

Nagyrészt a bokszban rostokoltak a pilóták a pénteki edzések alatt, képünkön Nico Rosberg látható Forrás: Daimler

A Mercedes autói délután egyáltalán nem tettek meg mért köröket, míg délelőtt Nico Rosberg a 2. helyen zárt, Lewis Hamilton pedig a 7. lett. Annak ellenére, hogy nem autóztak sokat, Hamilton számára izgalmasan alakult a délelőtt, hiszen Felipe Massával félreértették egymást egy féktávon, ahol a brit elfékezte magát, majd a brazil közvetlenül előtte megpördült. Később Hamilton sokallt be, és forgott meg, de autója egyben maradt.

„Egész nap csak ültünk, és vártunk” – mondta a tavalyi győztes. „Figyeltünk, és reméltük, hogy eláll az eső. Némi információhoz azért jutottunk az egykörös tempónkról, és kipróbáltunk egy új első szárnyat is. Számomra nem volt hasznos a mai nap, de ez nem aggaszt, mert mindenkivel egy cipőben járunk, úgyhogy remélem, holnap és vasárnap jobb időnk lesz. Magabiztosak vagyunk a hétvégével kapcsolatban, aztán majd meglátjuk, mit hoz a holnap.”

Nedves és száraz pályára való gumik egyaránt szerephez jutottak pénteken Forrás: Daimler

Rajtgyakorlatokkal próbálta hasznossá tenni az elvesztett időt a Mercedes másik pilótája, Nico Rosberg, aki csütörtökön a Sky Sportsnak őszintén elismerte, azért alakult ki jelentős lemaradása a pontversenyben, „mert a másik srác jobb munkát végez.” A német elmondta, hogy nem foglalkozik a világbajnokság állásával, a győzelemre törekszik, de a pénteki nap után fél szemmel az ellenfeleket is figyeli.

„Nem volt valami hasznos a mai nap” – összegzett. „Nem sokat tanultunk, mindössze néhány rajtgyakorlatot végeztem el, és néhány esős beállítást próbáltam ki, de a szombat és a vasárnap is száraz lesz, úgyhogy nem volt értelme még többet menni” – mondta Rosberg. „Mindent a harmadik szabadedzésbe kell belepréselnünk, egy óra alatt kell megtudnunk, amit csak lehet. Ez most még nagyobb kihívás lesz, mert ezen a pályán a Ferrari is fenyegetést jelent majd ránk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!