Vágólapra másolva!
Legalábbis Ecclestone szerint, aki nem tart attól, hogy a fiatal holland ülés nélkül marad jövőre. Nagy jövőt jósol a Toro Rosso újoncának.

A Red Bull és a Toro Rosso még mindig nem talált magának versenyképes motort a 2016-os idényre, ezért az istállók főnökei szerint továbbra is elképzelhető, hogy az idény végén kiszállnak a Forma-1-ből. A két csapat négy versenyzője közül valószínűleg nem mindenki tudna helyet találni magának a következő idényre, bár ők maguk egyelőre nem aggódnak a jövőjük miatt.

Bernie Ecclestone elmondta, a Forma-1 számára „óriási veszteséget" jelentene, ha a Toro Rosso 18 éves versenyzője, Max Verstappen állás nélkül maradna 2016-ra, bár szerinte egyelőre nem kell ettől tartani.

Verstappen több csapat listáján szerepelhet Forrás: AFP

„A legtöbb élcsapat érdeklődik iránta, és bárhol lesz üresedés, ő szinte mindenki listáján az élen szerepel" – mondta Ecclestone a Telegraph-nak a hollandról, akit a sport egyik legnagyobb tehetségének tart. „Max nagyon jót tett a Forma-1-nek. Gyors pilóta, és a személyisége is érdekes, a pályán és azon kívül is."

Ecclestone hozzátette, rendkívül sikeres jövőt jósol Verstappennek, akinek nem titkoltan nagy rajongója. Amiatt egyébként nem aggódik, hogy jövőre kevesebb autót látunk majd a rajtrácson. Elmondása szerint több istálló is hajlandó lenne harmadik autót indítani, ha a Red Bull csapatai vagy az anyagi gondokkal küszködő alakulatok közül valamelyik eltűnne az F1-ből, de erről majd novemberben döntenek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!