Vágólapra másolva!
A pletykák ellenére a Toro Rosso sem jelentkezett be a japánok erőforrásaiért. Nem is kaptak volna, hiszen a Honda továbbra is csak a McLarenre szeretne koncentrálni.

Az elmúlt hetekben többször is felmerült, hogy a Honda lehet az a gyártó, amely kihúzza a bajból a Toro Rossót, és felkínálja nekik a motorjait a 2016-os idényre. Sokak szerint a Red Bull is nagyobb esélyekkel tárgyalhatott volna a Ferrarival a jövő évi motorokról, ha a fiókcsapatuknak másik gyártót találnak.

A Honda azonban már a múlt héten utalt rá, hogy jövőre még túl korai lenne egy másik istállónak is erőforrásokat szállítani, a hétvégén pedig az F1-es projekt főnöke, Jaszuhisza Arai is tagadta a híreszteléseket. A japán ráadásul azt állítja, a Toro Rosso nem is jelentkezett náluk a motorokért.

A Honda egyelőre csak a McLarennek tud motort szállítani Forrás: AFP

„Ezt gyakran kérdezik tőlem mostanában" – nyilatkozta Arai. „Jelenleg semmit nem tudunk felajánlani, és már abban az időszakban járunk, amikor nemcsak a Hondának, hanem más gyártóknak is nehéz lenne felkészülni egy másik csapat ellátására."

„A Honda ráadásul szorosan együttműködik a gyári csapatával – a McLaren-Hondával -, és egyelőre nincsenek is egyéb terveink."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!