Vágólapra másolva!
Nem titkolja, hogy gondolkodott a visszavonuláson. Hisz benne, hogy a csapat és a Honda jövőre magához tér.

Habár a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén úgy tűnt, Jenson Button a Forma-1-ben eltöltött tizenhat szezon után elszánta magát a visszavonulásra, mert a középmezőny végén küszködő McLaren-Hondával többé nem élvezi a versenyzést, a csapatnak végül sikerült maradásra bírnia. A McLaren elnök-vezérigazgatója, Ron Dennis már Szuzukában állította, hogy Button náluk folytatja a pályafutását, de ezt hivatalosan csak csütörtök délelőtt erősítették meg.

„Az elmúlt nagyjából egy hónapban rengeteget gondolkodtam, és nem titok, hogy egy ponton bizonytalan voltam a jövőmet illetően" – idézi egy közlemény a brit veteránt. „De már hat éve vagyok a McLaren pilótája, és ez idő alatt nagyon jól megismertem Ront. Az utóbbi hetekben sokat beszélgettünk, és közben világossá vált számomra, hogy nemcsak teljesen elhivatott, hanem a különleges képességei is adottak ahhoz, hogy a jelenlegi nehézségeket leküzdve újra fényes sikerekre vezesse a csapatot."

Button mégis az F1-ben folytatja Forrás: AFP

„Ez nekem is óriási önbizalmat ad, ezért ő és én közösen úgy döntöttünk, folytatjuk az együttműködést; ahogy meghoztam ezt a döntést, rögtön éreztem, hogy helyes."

Dennis emlékeztetett rá, hogy a McLarennek jövőre is opciója volt Buttonra, és a szerződésük szerint csak a csapat mondhatott volna fel neki az idei szezon után. „Miután a Jensonnal folytatott számtalan beszélgetésünkből egyértelművé vált, hogy még mindig ugyanolyan lelkes, elhivatott és koncentrált, mint valaha, a hosszabbítás csak formalitás lett" – magyarázta. „Noha a tapasztalata révén nagy kincs a csapatunk számára, a 21. századi versenyzők teljes eszköztárával is rendelkezik, és nemcsak szupergyors, hanem rendkívül edzett is."

Dennis állítása ellenére az ügyvezető, Jonathan Neale korábban elismerte, hogy

a McLarennél tekintettel lettek volna rá, ha Button nem akarja folytatni a pályafutását.

35 évesen egyébként ő a mezőny második legidősebb tagja Kimi Räikkönen mögött, és jövőre Rubens Barrichello, valamint Michael Schumacher után ő lesz a harmadik versenyző a Forma-1 történetében, aki átlépi a 300 nagydíjas határt.

Mivel Fernando Alonsónak 2017 végéig szerződése van a McLarennel, a bejelentés alighanem elvágta utat az általuk patronált fiatal tehetségek, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!