Vágólapra másolva!
A Ferrari állítólag csak a 2015-ös motorja továbbfejlesztett verzióját ajánlotta fel a Red Bullnak, de ők ezt Helmut Marko szerint biztosan nem fogadják el.

Christian Horner szerint a Red Bull és a Toro Rosso „kritikus helyzetbe” került, miután továbbra sem sikerült megegyezniük a Ferrarival a motorszállítói szerződésről. A Red Bull az idény végéig felbontja a szerződését a Renault-val, a Mercedes pedig nem fog nekik motort szállítani, ezért csak a Ferrari erőforrásai elérhetőek számukra.

A Red Bull szeretné kiharcolni, hogy a Ferrari egyenrangúan kezelje őket a gyári csapatával, az olaszok azonban a hírek szerint ennél sokkal rosszabb ajánlatot tettek nekik: a hajtásláncuk 2016-os specifikációját nem adnák oda, a Red Bull csak az idei motor továbbfejlesztett verzióját használhatná.

Horner korábban kijelentette, a Red Bull csak akkor marad a Forma-1-ben, ha „első osztályú” motorokat használhatnak, és a tanácsadó Helmut Marko sem tudja elképzelni, hogy jövőre a 2015-ös erőforrásokkal versenyezzenek.

A Red Bull szerint pofátlan a Ferrari ajánlata Forrás: AFP

„Játszadoznak velünk, de mi nem akarunk beszállni ebbe a játékba” – jelentette ki Marko. „Egyre komolyabban gondolkozunk a kiszálláson. Pofátlanság, hogy nekünk csak 2015-ös motorokat ajánlanak fel, miközben a Sauber és a Haas a 2016-os specifikációt fogja megkapni.”

A Red Bullnak azonban még maradt egy esélye arra, hogy meggyőzze a Ferrarit: az olaszok szeretnék elérni, hogy jövőre is lehessen a szezon közben fejleszteni a motorokat, ehhez azonban az összes csapat beleegyezésére szükség van. Ha a Red Bull és a Toro Rosso a szabályváltozás ellen szavazna, akkor a gyártóknak február 28-ig homologizálniuk kell az erőforrásaikat, amit a Ferrari nagyon szeretne elkerülni. A Red Bullnak viszont a jelenlegi helyzetében előnyt jelenthetne, hiszen így a 2015-ös motor az idény során nem kerülne egyre nagyobb hátrányba az új verzióhoz képest.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!