Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő engedély nélkül osztott meg egy fotót az Instagramon, ez bőszítette fel Mark Suttont. Hamilton közben élete legjobb formájában vezet, és az idén már győznie sem muszáj ahhoz, hogy 2015-ben is ő legyen a világbajnok.

Kettősség jellemzi Lewis Hamiltont, a világbajnoki cím védőjét, és az idei pontvadászat toronymagas esélyesét, aki 53 pont előnnyel, de újabb botrányokkal a háta mögött távozott Monzából. A brit már csütörtökön felhívta magára a figyelmet, amikor kiszőkített hajjal jelent meg, és ezt csupán annyival magyarázta, hogy azért változtatott a megjelenésén, „mert megteheti.” Vasárnap aztán állítása szerint „nem vette észre”, hogy a mezőny éppen megemlékezik Justin Wilsonról, ezért nem vette le a fülhallgatóját.

A hétvégén már Bernie Ecclestone is úgy vélekedett, hogy Hamilton túl messzire megy, a Daimler vezetését viszont nem aggasztja a viselkedése, főleg azért nem, mert a pályán ismét utolérhetetlennek bizonyult. A futam után saját motorkerékpárjával égetett gumit a közönség örömére, amit Mark Sutton, az F1 egyik leghíresebb fotósdinasztiájának tagja is megörökített. A kép megtetszett Hamiltonnak, és engedély nélkül ki is tette az Instagram csatornájára.

Hamilton laza a pályán kívül Forrás: Mercedes AMG Petronas

„Ez arcátlan és felháborító szerzői jogsértés” – kommentálta Sutton a történteket. „Ha van itt olyan ügyvéd, aki ért a szerzői joghoz, szóljon!” – háborgott a brit fotós. Az ügynökség már több alkalommal is kérte felhasználóitól, hogy távolítsanak el illetéktelenül használt fotókat, de versenyzők és csapatok esetében ritkán fordul elő ilyesmi, mert mindenki, így a Mercedes és Hamilton is saját, szerződött partnerekkel dolgoznak.

Az újabb botrány viszont csak egy fejezet a Hamilton várható bajnoki címe felé vezető úton, hiszen Nico Rosberg motorhibájának köszönhetően a brit már 53 pont előnyre tett szert, így az idén már győznie sem feltétlenül muszáj ahhoz, hogy az élen zárja a szezont. Ráadásul Rosberg mindössze kétszer tudta legyőzni őt, a tavalyi öt futam során pedig csak egyszer, és még soha sem nyert zsinórban három versenyt. Nem csoda, hogy Hamilton önbizalomtól duzzadva távozott Monzából.

„Nagyon komolynak érzem azt az erőt, ami hozzásegít, hogy ilyen szinten teljesítsek” – mondta a futam után. „Még soha sem vezettem olyan jól, mint ezen a hétvégén. Nagyon-nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel” – közölte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!