Vágólapra másolva!
Korábban tetszett neki, ahogy a brit a szabadidejét tölti, de szerinte Hamilton „túl messzire ment” az elmúlt hónapokban. Már Vettel visszafogottsága sem zavarja.

Bernie Ecclestone korábban úgy nyilatkozott, a Forma-1-nek több olyan versenyzőre lenne szüksége, mint Lewis Hamilton, aki igazi sztáralkat, és a futamhétvégéken kívül is gyakran szerepel az újságok címlapján. Ecclestone szerint Hamilton az életmódjával sokkal többet tesz az F1 népszerűsítéséért, mint Sebastian Vettel vagy Nico Rosberg, akiket „unalmasabb" pilótáknak nevezett.

Ecclestone azonban az Olasz Nagydíj hétvégéjén elismerte, a Hamiltonról az elmúlt hetekben megjelent cikkek már neki is kevésbé tetszettek. A címvédő rendkívül aktívan töltötte a négyhetes nyári szünetet: különböző sztárokkal, köztük egy barbadosi fesztiválon Rihannával pózolt, szivarozott, amerikai rapperekkel lógott, és szinte folyamatosan reflektorfényben volt. A monzai verseny előtt egy új tetoválás került a nyakára, a haját pedig szőkére festette. Ecclestone szerint az elmúlt hónapokban Hamilton „átesett a ló túloldalára."

„Talán túl messzire ment" – nyilatkozta Ecclestone a Bild am Sonntagnak. „És nem tudom, ez jót tesz-e neki."

Hamilton Monzában szőkére festett hajjal jelent meg Forrás: AFP

Ecclestone továbbá elismerte, hogy a magánéletéről szinte soha nem nyilatkozó Vettel hozzáállása is szimpatikus lehet a rajongóknak. „Az emberek kezdik tisztelni Sebastiant" – mondta. „Én sem azt mondom, hogy mindenkinek Lewis példáját kell követnie. Talán igazságtalan voltam, amikor Sebastiant kritizáltam – ráadásul kicsit én is olyan vagyok, mint ő."

„Egyikünk sem szereti a reflektorfényt. Csak a munkámat végzem – ha nincs semmi dráma, akkor igyekszem kitalálni valamit, de a nagy show-t meghagyom a többieknek" - tette hozzá viccelődve.

Hamiltonnak az Olasz Nagydíj után megint magyarázkodnia kellett a viselkedése miatt: amikor a versenyzők a futam előtt összegyűltek, és néma tiszteletadással emlékeztek az IndyCar poconói futamán elhunyt Justin Wilsonra, Hamilton a fején hagyta a sapkáját, és a fülhallgatóját sem vette ki. Később azt mondta, úgy tudta, hogy a tiszteletadásra közvetlenül a rajt előtt kerül majd sor, és túlságosan belemerült a zenehallgatásba.

„Őszintén mondom, nem vettem észre, hogy elkezdődött a megemlékezés" – írta később a Twitteren. „Nagyon sajnálom."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!