Vágólapra másolva!
A versenyzők a csapat Twitter csatornáján jelentették be, hogy 2016-ban is a grove-i istállónál maradnak. Valtteri Bottas korábban a Ferrarival tárgyalt, de az olaszok nem vásárolták ki a szerződéséből, így várható volt, hogy marad nevelőcsapatánál.

Újabb élcsapat versenyzői felállása marad változatlan 2016-ban, miután Valtteri Bottas és Felipe Massa a Williams Twitter csatornáján egy közös videó üzenetben bejelentette, hogy a következő szezonra is marad a grove-i istállónál. Bottas a videóban elmondta, mindketten nagyon boldogok a hír miatt, a finn pilóta viszont láthatóan nyitva hagyta a lehetőséget, hogy jövőre ismét megpróbáljon a Ferrarihoz szerződni, ahol Kimi Räikkönennel szintén csak egy évre hosszabbítottak.

Addig viszont a finn-brazil páros a harmadik közös idényét teljesítheti a csapatnál, Bottas pedig a negyedik szezonját kezdi majd Grove-ban. A Williams közleménye kiemeli, hogy Bottas a sportág egyik legígéretesebb és legkelendőbb tehetsége, aki a csapat saját nevelésű pilótája, Massát pedig több, mint egy évtizedes tapasztalata miatt méltatják, és megjegyzik, hogy a tavalyi szezon eleje óta egy pole pozíciót és négy dobogós helyet szerzett.

Massa és Bottas vezette az idei Brit Nagydíjat, de az áttörés egyelőre várat magára Forrás: AFP/Oli Scarff

„Nagyon örülök, hogy a Williams család része lehetek” – nyilatkozta Massa a Williams közleményében. „Már a második évemet töltöm itt, és csapatként nagyon jól működünk együtt. Nagyon megbecsülnek, és az eredmények is jönnek, remek érzés részt venni a 2013 óta folyó nagy átalakulásnak. Alig várom, hogy folytassuk, és tovább nyomjuk a csapat és a saját sikereim érdekében” – nyilatkozta a Ferraritól 2013-ban leigazolt Massa.

„Örömmel maradok a csapattal már a negyedik F1-es szezonomra” – mondta Bottas. „Egyre erősebb csapatot alkotunk, és kíváncsi vagyok, mit hoz a következő szezon, mert azt hiszem, még az eddigieknél is jobb eredményeket érhetünk el. Alig várom 2016-ot, de persze az idei szezonra is teljes a fókuszom, hiszen még számos kihívásnak kell megfelelnünk” – nyilatkozta a finn pilóta, aki Massához hasonlóan köszönetet mondott a csapat menedzsmentjének a bizalomért.

Sir Frank Williams, a csapat névadója és társalapítója rámutatott: „A stabilitás minden olyan csapat számára kulcsfontosságú, ami ki akar tűnni a Forma-1-ben, így fantasztikus helyzetbe hozza a Williamst, hogy a harmadik év során is a rajtrács egyik legerősebb versenyzőpárosával maradhat lendületben az élmezőny utolérése érdekében, 2016-ban is.” Williams úgy véli, Bottasban megvan a „potenciál arra, hogy világbajnoki esélyes” legyen, Massa kapcsán pedig azt emelte ki, hogy remekül beilleszkedett a csapatba, és a tapasztalat valamint a nyers tempó ritka ötvözetével rendelkezik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!