Vágólapra másolva!
Horner semmi okot nem lát rá, hogy jövőre változtasson a pilótapárosán. Tudja azonban, hogy Verstappennek hamarosan helyet kell szorítaniuk a csapatnál, ha nem akarják elveszíteni.

Döcögősen indult Danyiil Kvjat idénye új csapatánál, a Red Bullnál, az utóbbi időben azonban egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt. A kaotikus Magyar Nagydíjon pályafutása első dobogós helyezését is megszerezte, a múlt hétvégén pedig a 4. helyen ért célba Spában.

Az év elején sokan úgy gondolták, hogy nem Kvjat a megfelelő pilóta a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel pótlására, Christian Horner szerint azonban a fiatal orosz a legutóbbi néhány versenyen bebizonyította, hogy jól döntöttek. A Red Bull csapatfőnöke ezért arra számít, hogy jövőre is Kvjat és Daniel Ricciardo vezeti majd a csapat autóit.

„Semmi okot nem látok a változtatásra, bár nem kell elsietnünk a döntést" – nyilatkozta. „Mindkét versenyzőnkkel hosszú távú szerződésünk van, ráadásul egy sikeres együttműködésről van szó."

Kvjat leginkább Verstappentől tarthat Forrás: AFP

A Red Bullnak azonban dilemmát okozhat a két fiatal Toro Rosso-pilóta, Max Verstappen és Carlos Sainz remeklése. A 18. születésnapját egy hónap múlva ünneplő Verstappent már most a jövő nagy bajnokaként emlegetik, és a Red Bull attól tart, ha nem teszik át minél előbb az első számú csapatukhoz, más istállók fognak lecsapni rá. Az osztrákok állítólag szeretnék, ha Verstappen még legalább egy idényt a Toro Rossónál töltene, de tudják, hogy alaposan át kell gondolniuk a döntéseiket.

„Nagyon elégedett vagyok a jelenlegi versenyzőpárosunkkal" – jelentette ki. „Vannak azonban feltörekvő tehetségeink, és – ahogy az üzleti világban mindenkinek – nekünk is folyamatosan fejlődnünk kell. Semmi nem maradhat állandó, de ahogy mondtam, jelenleg is nagyon erős pilótáink vannak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!