Vágólapra másolva!
A hosszútávú világbajnokságban versenyző Patrick Dempsey az 1961-es világbajnokság eseményeiből szeretne televíziós műsort forgatni. A színészkedés mellett egyre több időt szánna a versenyzésre.

A népszerű amerikai színész, Patrick Dempsey az autóversenyzés nagy rajongója, és néhány éve ő maga is komoly szinten versenyez. Már négyszer vett részt a Le Mans-i 24 órás versenyen – idén az amatőr GT-mezőnyben 2. lett a saját csapatával -, és 2015-ben a hosszútávú világbajnokság (WEC) többi futamát is teljesíti.

Dempsey azonban a színészkedést sem hagyta abba, most pedig azt fontolgatja, hogy összeköti a két szenvedélyét, és egy Forma-1-ről szóló televíziós műsort forgat. Egy könyv alapján szeretne sorozatot készíteni az 1961-es szezonról, pontosabban Phil Hill és Wolfgang von Trips világbajnoki küzdelméről. Hill pályafutása egyetlen bajnoki címét szerezte meg abban az idényben, miután Von Trips a monzai futamon életét vesztette egy tragikus balesetben.

„Egy tévésorozatban szeretnénk elmesélni ezeknek az embereknek az életét, de még nagyon az elején járunk" – nyilatkozta Dempsey. „A női főszereplő karakterét is egy létező személyről mintázzuk: Denise McCluggage-ről van szó, aki nagyon jó riporter és kitűnő versenyző volt. A sorozatban a többi versenyzőhöz fűződő kapcsolatait is bemutatnánk."

Demspey idén felállhatott a dobogóra Le Mans-ban Forrás: AFP

Dempsey-t elsősorban a Grace klinika egyik főszereplőjeként ismerhetik a nézők, áprilisban azonban otthagyta a sorozatot, hogy több időt tudjon a versenyzésre fordítani. Úgy érzi, a jövőben színészként, rendezőként és versenyzőként is sikerek várhatnak rá, de jelenleg talán az utóbbi tölti be a legfontosabb szerepet a karrierjében.

„Most arra koncentrálok, hogy minél többet fejlődjek versenyzőként, és jó apja legyek a gyermekeimnek" – mondta. „A gyerekeim életem szerelmei, de a versenyzés is nagyon fontos számomra. Nagy kihívást jelent, és elégedettséggel tölt el. Az álmom vált valóra azzal, hogy a legjobbak ellen versenyezhetek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!