Vágólapra másolva!
Ehhez viszont nem a Red Bull ultramodern létesítményét használta, hanem otthon, egy bárki számára elérhető játékszoftverrel gyakorolt. Ellenfele profi szimulátor-versenyző és instruktor volt.

Sok tekintetben üde színfolt Max Verstappen feltűnése az F1 mezőnyében, és a holland fiatal nemcsak elszánt versenyzésével és szókimondó stílusával, hanem a módszereivel is újat mutathat rutinosabb ellenfeleinek. A tehetős csapatok körében ma már általános gyakorlat különböző ipari szimulációs technológiák használata akár a versenyzők felkészítése érdekében is, de kevesen vannak, akik még szabadidejükben is azzal foglalkoznak, hogyan autózzák körbe ellenfelüket 250 km/órás sebesség fölött.

Verstappen így tett: már a nyári szünetben napvilágot látott a hír, hogy az ifjú holland a világ legjobb autószimulátoros csapatával, a Team Redline-nal kezdett együtt dolgozni. Egy friss videóban az is látható, hogy a csapat egyik instruktorával, Atze Kerkhoffal kifejezetten azokat a manővereket gyakorolták, amelyeket később a Belga Nagydíjon élesben is megvalósított.

A videó szerint elsősorban a Blanchimont kanyarban való előzést próbálgatták, ezt Verstappen végül szinte egy az egyben végre is hajtotta Felipe Nasr ellen, és arra is készültek, hogy mi történik, ha az ifjú holland a La Source kanyarban elveszíti pozícióját. A szimulátoros videóban - ahogy később a pályán is – a Les Combes kanyarok bejáratánál autózta körbe a narancssárga autót vezető ellenfelét.

A felvétel második felében már a jövő hétvégi Olasz Nagydíjra készülnek, ahol a Renault motor miatt a Toro Rosso várhatóan ismét hátrányban lesz. Úgy tűnik, Verstappen elsősorban azt a helyzetet akarta gyakorolni, amikor egy ellenfele rátapad a szélárnyék segítségével, legalábbis a monzai pályán nem látható, hogy ő támadott volna. A nyári szünetben a BBC meglátogatta otthonában Verstappent, aki elmondta, akár órákat is eltölt naponta a szimulátor volánja mögött.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!