Vágólapra másolva!
Button a korábbi optimizmusa után már csak további pontszerzésben reménykedik a szezon hátralévő versenyein, a McLaren menedzsmentje viszont attól tart, hogy a pilóták megunják a sikertelenséget.

Kínosnak minősítette a McLaren-Honda szereplését a Belga Nagydíjon Jenson Button, miután csupán a Manorokkal tudták felvenni a versenyt, ráadásul műszaki hiba miatt még Fernando Alonsótól is alaposan lemaradt. A 2009-es világbajnok láthatóan elkeseredett a tehetetlensége miatt, és Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke elismerte, hogy a pilóták motivációjának elvesztése aggasztja.

„Nem akarom, hogy frusztrálttá váljanak, és elveszítsék az érdeklődésüket a kihívás iránt” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Őszinték vagyunk velük, és ha fel tudom használni a versenyzőket arra, hogy a megfelelő pontokra helyezzek nyomást, az segítheti a helyes időzítést” – utalt burkoltan arra, hogy a Hondát gyorsabb munkára kell ösztönözni. A japánok képviselője, Jaszuhisza Arai a belgiumi futam után már kénytelen volt köszönetet mondani a pilótáknak, és elnézést kérni tőlük.

Button az idén már nem vár csodát Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

Button egy évvel ezelőtt nagy harcban ált az ülése megtartásáért Kevin Magnussennel, és úgy hírlik, még nem biztos, hogy jövőre is a csapatnál maradhat. Boullier azt mondta „nem tervezek azzal foglalkozni vagy arról tárgyalni, hogy ezek a srácok esetleg távoznak”, Button pedig kijelentette, hogy „jövőre nagyon más lehet a helyzet” a McLarennél. Egyelőre azonban nem vár gyors javulást.

„Szerintem a célunk az lehet, hogy mindkét autónkkal pontokat szerezhessünk. Dobogós helyek? Azok valószínűtlenek” – idézte Buttont az Autosport. "Úgy gondoljuk, a legjobb versenyünk a szingapúri lesz, mert az egy lassú pálya, lassú kanyarokkal, az autónk pedig azokban nagyon erős. Talán ott gyűjthetjük be a legtöbb pontot” – mondta a brit, aki az idén a monacói és a magyarországi versenyeken szerzett pontokat.

Alonso autóján elkezdett működni valami Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

A korábban a Honda gyári pilótájaként a japánok egyetlen újkori győzelmét arató Button szerint a további versenyeken minden lehetőséget ki kell használniuk, de ha nem lesznek sikeresek, akkor sem kell bosszankodniuk. Úgy véli, már a jövő évi autóval kell foglalkozniuk, így a következő futamokat tesztként érdemes felfogniuk inkább, mert az „az erőforrás, az aerodinamikai cuccok és a mechanikai tapadás sem elég jó.”

„Még mindig rengeteg dolgot kell a helyére tennünk, mielőtt versenyképesek lehetünk, és a világbajnoki címekért harcolhatunk. Monzában valószínűleg nem látni majd az előrelépést, amit Magyarországon tapasztaltunk, ahol többé-kevésbé a legjobb tíz között szerepeltünk. Szingapúrban és a további futamokon viszont remélhetőleg valami hasonló történhet. A következő versenyeken és jövőre jobbra fordulhat a helyzet” – nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!