Vágólapra másolva!
Az F1 ügyvezetője ismét azzal fenyegeti az olaszokat, hogy kihagyja a monzai futamot a 2017-es versenynaptárból, és a Német Nagydíj jövőjét sem látja biztosítottnak. Dühös gazdákkal találkozott Belgiumban, hogy ne akadályozzák a futam megrendezését.

Két hét van hátra az idei Olasz Nagydíjig, és Bernie Ecclestone ismét egyértelmű üzenetet küldött a monzai pálya illetékeseinek, akik egyelőre nem tudják előteremteni az F1 ügyvezetője által elvárt jogdíjat. Ezt a pálya önerőből nem tudja megoldani, és bár az elmúlt hetek során optimizmusra okot adó nyilatkozatok jelentek meg, a brit most ismét borúlátóan nyilatkozott.

„Nem tudom, mi a helyzet jelenleg Monzával” – mondta Spában. „Szeptemberben tárgyalok velük, úgyhogy meglátjuk. Remélem, nem veszítjük el (a versenyt), de szerintem jó esély van arra, hogy el fogjuk” – jelentette ki. „Nem akarunk jobb ajánlatot tenni nekik, mint másoknak” – közölte az anyagiakról. „Ugyanazt várjuk el, amit másoktól is.”

Bernie Ecclestone az F1-es futamokat rendező pályákkal bajlódik Forrás: AFP

Az Olasz Nagydíj 1950, a világbajnokság kezdete óta része a versenynaptárnak, és csupán 1980-ban nem Monzában rendezték a futamot. Ecclestone viszont az idei Német Nagydíj elhagyásával már bizonyította, hogy történelmi helyszíneket is képes törölni a menetrendből, ha az anyagiak terén nem kapja meg, amit elvár. Egyelőre az sem biztos, hogy a németek tartósan visszatérnek a sportágba.

„Fogalmam sincs. Szerződésünk van Hockenheimmel 2018-ig, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Remélem, kapnak valahonnan némi támogatást. Szükségük van Németország hozzájárulására” – vélte, és utalt arra, hogy az idén kimaradt Nürburgringre az F1 egy ideig nem tér vissza. „A Nürburgringet most vezető embere szerintem nem érdeklődnek (az F1 iránt) annyira” – vélte. „Ők nem igazi versenyzők, a hockenheimiek viszont igen.”

Kampányol

Ecclestone-nak az idei Belga Nagydíj lebonyolításával is meggyűlt a baja, miután szombat reggel dühös gazdákkal találkozott, akik a tej alacsony ára ellen tüntetve azzal fenyegetőztek, hogy elzárják a spái pályához vezető utakat. Követelték, hogy vezetőjük találkozhasson Ecclestone-nal, így felhívhatták a figyelmet a problémájukra, a szimbolikus gesztus után pedig eltekintettek a további lépésektől.

A brit a Sky Sports-nak elmondta, együtt érez a tüntető gazdákkal, hiszen ő maga is farmer, és a kamerák előtt még némi tejet is elfogyasztott. Később újabb meglepő látogatást tett, ezúttal a spái sajtóközpontban, ahol az Orosz Nagydíjat beharangozó sajtótájékoztató közönségének köreiben jelent meg, ezzel általános derültséget keltett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!