Vágólapra másolva!
Rontott a megítélésén, hogy egy szezon után elküldték, de továbbra is várja az élcsapatok ajánlatát. Komoly esélye lehetett volna rá, hogy 2014-ben a Ferrarinál versenyezzen.

Sergio Pérez 2012-ben remek szezont teljesített a Saubernél, három versenyen is felállhatott a dobogóra. Az eredményei az élcsapatok figyelmét sem kerülték el, és a McLaren 2013-ra leszerződtette a távozó Lewis Hamilton helyére. A csapat formája azonban sokat gyengült az új idényre, és Pérez csapattársához, Jenson Buttonhoz hasonlóan az egész évben küszködött, egyszer sem tudtak dobogós helyen végezni.

A McLaren az idény végén elküldte Pérezt, és az újonc Kevin Magnussent igazolta le 2014-re. A mexikói a Force India segítségével a Forma-1-ben maradt, de úgy véli, a McLarennél töltött idény sokat ártott a felfelé ívelő karrierjének. Ennek ellenére nem tartja rossz döntésnek, hogy 2013 elején a wokingi csapathoz szerződött, hiszen akkor ez óriási lehetőségnek tűnt.

„Akkoriban a McLaren már évek óta győztes csapat volt, mindenki szeretett volna odaigazolni" – mondta Spában. „Utólag persze már látom, hogy ártott a karrieremnek –

Pérez úgy véli, a Force Indiánál jól teljesít Forrás: AFP

Pérez bízik benne, hogy a gyenge szezon nem törte derékba a karrierjét, és a jövőben ismét bizalmat szavaznak neki a nagyobb istállók. „Úgy gondolom, a tavaly és idén mutatott eredményeim alapján a jövőben még lehet esélyem rá, hogy újra egy élcsapatnál versenyezzek" – mondta.

A Ferrarihoz mehetett volna

A mexikói elárulta, ha nem szerződött volna a McLarenhez,

komoly esélye lett volna rá, hogy 2014-ben a Ferrarinál kössön ki

Fernando Alonso csapattársaként. „Nagyon szoros kapcsolatom volt a Ferrarival, és a múltban rendkívül közel kerültem ahhoz, hogy náluk versenyezzek" – nyilatkozta. „Stefano Domenicali 2012 végén azt mondta, elkezdhetünk tárgyalni a 2014-es idényről. Még egy évet a Saubernél kellett volna töltenem, utána pedig a Ferrarihoz mentem volna. Ekkor azonban felkeresett a McLaren."

Pérez még nem mondott le arról, hogy egy nap a Ferrarinál fog versenyezni, hiszen továbbra is jó kapcsolatot ápol a csapattal. Az viszont meglepte, hogy az olaszok újabb egy évre meghosszabbították Räikkönen szerződését, hiszen a finn az elmúlt másfél évben nem tudta a legjobb formáját nyújtani.

„A Ferrarinak most stabilitásra van szüksége, hiszen nagy változásokon estek át" – magyarázta. „De Kimi idén hullámzó teljesítményt nyújtott, és peches is volt, ezért kicsit meglepett a tegnapi bejelentés."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!