Verstappenék remeklése dilemmát okoz a Red Bullnál

F1 Grand Prix of Malaysia KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 29:  Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing and Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drive next to Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso during the
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 29: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing and Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drive next to Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso during the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 29, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150329-00125 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat még alig illeszkedett be a Red Bullnál, máris érkezik az új hullám: Max Verstappen és Carlos Sainz remek idénykezdete feladja a leckét a döntéshozóknak, hogy a jövőben kikkel célozzák meg a világbajnoki címeket.

Amilyen sokan aggódtak, olyan jól indult Max Verstappen és tapasztaltabb csapattársa, Carlos Sainz F1-es pályafutása az idén csikócsapattal felálló Toro Rossónál. A holland minden idők legfiatalabb versenyzője sőt F1-es pontszerzője lett 17 esztendősen, és a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy az ifjú pilóták remek teljesítménye megnehezítheti a dolgukat, amikor majd a világbajnoki címekre hajtó istálló versenyzői felállásáról kell dönteniük.

„Mindketten nagyon jól vezetnek az idén” – mondta Horner az Autosportnak. „A teljesítményük eddig a szezon egyik fénypontját jelenti, és bizonyítja, hogy kifizetődő lehetőséget adni a fiatal tehetségeknek.” Horner kiemelte, hogy „nagyon is” problémát jelenthet a két újonc remeklése, hiszen Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat sincs régen a Red Bull elsőszámú csapatánál. „A programunk az elmúlt években néhány kiváló tehetséget szállított, láthatóan nem szűkölködünk jó pilótákban a csapatainknál.”

A Toro Rosso újoncai néha még a Red Bull-pilóták orra alá is borsot törtek Forrás: 2015 Getty Images/Lars Baron

A Red Bull igen nehezen kezdte a szezont, de az autójuknak fekvő Monacóban és a Hungaroringen mindkét pilótájuk jól szerepelt. Horner kiemelte, hogy a két pilótájuk együttműködése „példa nélküli”, amire kettejük monacói helycseréje is bizonyíték. „Megállapodtunk, hogy ha Daniel nem tud felállni a dobogóra, akkor visszaadja a helyet, és ezt meg is tette az utolsó kanyarban” – emlékeztetett Horner a különleges esetre, amikor Kvjat elengedte a gyorsabb gumikon autózó Ricciardót.

„Ez is mutatja, hogy a versenyzőink remekül együttműködnek a csapatban és a csapatért. Jól kijönnek egymással. Mindketten a junior programunkban nőttek fel, jól ismerik egymást. Van némi korkülönbség köztük, de nagyon lendületesek. Olyan erős párost alkotnak, amilyennel mindig is rendelkeztünk” – mondta Horner a háromszoros futamgyőztes Ricciardóról, illetve a pályafutása első dobogós helyét a Hungaroringen megszerző Kvjatról.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!