Vágólapra másolva!
Még tavaly augusztusban állapodott meg a Mumtalakattal, hogy megveszi a részüket, ehhez azonban novemberig elő kell teremtenie a pénzt.

Ron Dennisnek igyekeznie kell, ha teljesen át akarja venni a hatalmat a McLaren Group felett, írja a Speed Week. A vállalatcsoport alapítója, aki vezérigazgatóként jelenleg 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, már tavaly augusztusban megállapodott a bahreini Mumtalakat Holdinggal, hogy megveszi az ő 50 százalékukat is.

Múlt decemberben Bernie Ecclestone már ki is jelentette, hogy a McLaren visszakerült Dennis kezébe, bár megjegyezte: „Egy bizonyos határidőig ki kell fizetnie őket. Ha ez nem történik meg, értelemszerűen visszaveszik tőle a részüket, de pillanatnyilag úgy tűnik, a cég Ron tulajdonában van."

Dennisnek novemberig fizetnie kell Forrás: AFP

Az Ecclestone által emlegetett határidőt a Speed Week szerint az idén novemberre tűzték ki, ha tehát Dennis addig nem tudja előteremteni a fedezetet, nem lesz övé a McLaren Group 75 százaléka (a maradék 25 százalék továbbra is régi cégtársa, Mansour Ojjeh kezében marad). A helyzetét a csapat sikertelenségén túl, de azzal összefüggésben tovább nehezíti, hogy a McLaren Racingnek még mindig nincs névadó szponzora, habár a Honda áttörésére várva legalább három japán cég szívesen lenne a cég partnere.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!