Vágólapra másolva!
Nem újdonság, hogy a Ferrari jó teljesítményt nyújt, mondta a Mercedes csapatfőnöke, de az váratlanul érte őket, hogy Rosberg tempóján az egész Magyar Nagydíj alatt nem tudtak javítani.

Meglepetésre Sebastian Vettel nyerte a múlt hétvégi Magyar Nagydíjat, miután az előle rajtoló Nico Rosberg a verseny nagy részében lassabbnak bizonyult nála, ráadásul a Mercedes még a gumitaktikát is elrontotta, mielőtt Rosberg egy szükségtelen ütközés miatt visszaesett a pontszerző helyek végére. Mivel Lewis Hamilton is ballábbal kelt fel a futam reggelén, a Ferrari sok pontot faragott le a Mercedes előnyéből, de Toto Wolff szerint nincs okuk pánikra a világbajnokság állása láttán.

„Elég csak óvatosnak lennünk” – mondta a Motorsport.com-nak. „42 pont előnyünk van az egyéni pontversenyben, és láthatjuk, hogy ez milyen könnyen megváltozhat. Ha az ember rossz napot fog ki, és nem szerez pontokat, máris hátrányba kerül. Ez viszont passzol a mentalitásunkhoz, mi egyébként is szkeptikusak vagyunk a saját szereplésünkkel kapcsolatban. Magyarországon ennek újabb megerősítését kaptuk” – magyarázta a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója.

A Ferrari gyors volt, Rosberg pedig túl lassú, a Mercedes szerint Forrás: Farkas Péter - Origo

Wolff szerint „meglepetésként” érte a csapatot, hogy „valamiért az egész hétvégén szenvedtünk Nico autójával. Ő ott volt, de nem igazán tudta tartani a tempót, Lewis viszont jól ment.” Hamilton a futam rajtjáig kirobbanó formában autózott a Hungaroringen, míg a Ferrarinak inkább a Red Bullt kellett szemmel tartania, Wolff viszont nem csodálkozott azon, hogy a vasárnapi futamon a Scuderia autói komoly fejfájást okoztak nekik.

„Hogy ezen meglepődtünk-e? Nos, az nem igazán meglepetés, hogy a Ferrari erős” – közölte. „Szerintem nem lehet leegyszerűsíteni a helyzetet, és azt mondani, hogy ők meleg, mi pedig hűvös időben vagyunk gyorsabbak” – vélte. „Ezen a konkrét pályán az egyik autónk nyers tempója nem volt elég jó, ennek az okait ki kell elemeznünk. Csapatként elkövettünk néhány hibát, és Lewisnak is akadtak gondjai a pályán. Az eredmény látható volt, de erősebben fogunk kikerülni ebből.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!