Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint mindenképpen megoldást kell találniuk a versenyek óta fennálló problémára. Több tényező is hozzájárul a Mercedesek gyenge rajtjaihoz, ezért nem lesz könnyű javítani rajtuk.

Miután Silverstone-ban a két Williams ugrotta át a rajtnál a gyengén induló Mercedeseket, a hétvégi Magyar Nagydíjon a Ferrari versenyzői tették meg ugyanezt. Míg a Brit Nagydíjon a Mercedes végül visszavette a vezetést, és kettős győzelmet aratott, a Hungaroringen további incidensekbe keveredtek, és egyikük sem végzett a dobogón.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff elismerte, „nagyon aggasztóak" a Mercedes rajtjai az utóbbi időben. Lewis Hamilton zsinórban harmadszor kezdte gyengén a versenyt, hiszen Ausztriában sem tudott rendesen elindulni, és elveszítette az első helyét.

„A múltkor a Williamsek ugrottak át minket, most pedig a Ferrarik. Utána ez okozta az egész káoszt, és az első körben történt incidenst is" – utalt Hamilton kicsúszására a sikánnál. „Muszáj megoldanunk ezt a problémát, mert a jelenlegi helyzet elfogadhatatlan, és ki kell elemeznünk az okokat."

A Mercedes a Hungaroringen is gyengén rajtolt Forrás: AFP

Az új kuplung sem segített

Wolff szerint „sok különböző tényező" játszott közre az elmúlt időszak gyenge rajtjaiban, ezért a megoldást is nehezebb lesz megtalálni. A májusi Spanyol Nagydíjon jelentősen módosított kuplungokat vezettek be, s bár először úgy tűnt, javultak a rajtjaik, az elmúlt versenyek ennek az ellenkezőjét bizonyították.

„Nagyon nehéz eltalálni a helyes beállításokat" – mondta Wolff. „Amikor a rajtot gyakoroltuk, kétszer is nagyon jól sikerült elindulnunk, de amikor tényleg számított, akkor túlságosan kipörögtek a kerekeink. Úgy előztek meg minket, hogy utána már nem tudtuk visszavenni a pozíciónkat."

Wolff azt egyelőre nem tudja megmondani, hogy a rajtra vonatkozó szabályváltozások – amelyek a Belga Nagydíjtól lépnek érvénybe – segíteni fognak-e a helyzeten, vagy esetleg tovább rontanak rajta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!