Vágólapra másolva!
A „borzasztó” péntek után nagy eredménynek érzi, hogy sikerült megkaparintaniuk a 3. és 5. rajtkockát a Magyar Nagydíjra az időmérőn, amelynek Räikkönen vakon vágott neki.

Sebastian Vettel a 3., Kimi Räikkönen az 5. rajtkockát szerezte meg a 30. Magyar Nagydíjra, amit a német versenyző pozitívnak értékel azok után, hogy a pénteki edzésnapon szenvedett a Ferrari. Vettel akkor tőle szokatlan módon kétszer is megpördült, Räikkönen autójáról pedig a 12-es kanyar rázókövén letört az első vezetőszárny, amire a csapatnak nem sikerült elfogadható magyarázatot találnia.

„A tegnapi, borzasztó napunk után, amikor gondjaink voltak az autóval, a balansz nem volt sehol, és Kiminek letört az első szárnya, a mai feltámadásunk komoly bravúr" – vélte a német. „Nem volt könnyű talpra állni, de sok mért kört tettünk meg, hogy rájöjjünk, mi a probléma. Ez segített, mert ma reggel már sokkal jobban indítottunk, és a formánk megmaradt az időmérőre is."

Vettel szerint a Ferrari szombatra feltámadt Forrás: Farkas Péter - Origo

Vettel – aki mindössze 35 ezreddel utasította maga mögé Daniel Ricciardót – ugyanakkor elismerte, hogy a Red Bull fenyegetést jelent a Ferrarira. „Már Silverstone-ban egyértelmű volt, hogy közelebb kerültek a Mercedeshez, ezért sejtettük, hogy itt is jó hétvégéjük lesz" – mondta. „Holnap újra számolnunk kell velük, de ma legyőztük őket, vagyis végeredményben gyorsabbak vagyunk nálunk."

A Ferrarinak az idei tapasztalatok szerint a meleg idő kedvez, s bár vasárnapra 8-9 fokos lehűlést jósolnak, Vettel nem aggódik emiatt. „A mai 37 fok mindenképpen forróság, de nekem a holnapra ígért 28 fok is épp elég meleg!" – jelentette ki az Origo GPhírek kérdésére. „Angliában szerintem még azt is hőhullámnak hívnák... Nekünk így is jó lesz."

Räikkönen is elégedett

Habár Räikkönen csaknem 3 tizedes hátrányban két hellyel a csapattársa a mögött zárta az időmérőt, az 5. rajtkockát is elfogadható eredménynek tartja.

„Nem volt túl rossz. Egy-két apróság miatt vesztettünk némi időt, de igyekezni fogok jól rajtolni, aztán meglátom, hogy alakul a verseny" – mondta. „A 3. és az 5. hely azért nem katasztrófa. A Mercedes nagyon erős lesz, de igyekezni fogunk, hogy mi legyünk a második legjobbak, ha velük nem tudunk szembeszállni."

Délelőtt egy vízszivárgás miatt szerelték Räikkönen autóját Forrás: Farkas Péter - Origo

A finn szombat délelőtt időt vesztett egy vízszivárgás miatt, amelyről az Origo GPhírek-nek elismerte, hogy „nem segített, mert nem tudtam miatta kipróbálni a lágy gumikat, de az ilyesmi előfordul. Így kicsit vakon kellett nekivágnunk az időmérőnek, ami nem volt ideális, bár katasztrófának sem nevezném. De az igaz, hogy szerettünk volna előrébb végezni."

Räikkönen számára statisztikailag biztató, hogy a pole-t Lewis Hamilton szerezte meg, hiszen eddig minden alkalommal, amikor a brit versenyző győzött a Hungaroringen, ő lett a második. Noha a péntek délutáni szabadedzésen a Red Bull veszélyesen gyorsnak tűnt, Vettel – aki még sohasem nyerte meg a Magyar Nagydíjat – úgy vélte, a Ferrari valódi versenytempójára a problémák miatt nem derült fény.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!