Vágólapra másolva!
Mindenkit meg akarok előzni, nemcsak őt, jelentette ki a silverstone-i időmérő után. Vettel, aki az idén először szenvedett élesben vereséget a csapattársától, elismeri, hogy nem tudta kihasználni az utolsó körét.

A Ferrari az ausztráliai idénynyitó óta a leggyengébb időmérőjét zárta Silverstone-ban, ahol mindkét Williams beférkőzött eléjük a rajtrácson. Habár Kimi Räikkönennek az idén először élesben is sikerült legyőznie a csapattársát – mégpedig a legjobbkor, hiszen a hírek szerint csak két hétvégét kapott a Ferraritól a bizonyításra –, nem volt elégedett az 5. helyezéssel.

„Természetesen nem" – mondta. „Igen, Seb elé kerültem, de a célom nem ez, hanem az, hogy mindenkit megelőzzek. Az eredmény egy kicsit csalódás, többre azonban ma nem voltunk képesek. Ha mindkét szett gumiból ki tudtuk volna hozni a maximumot, legalább a 3. helyhez közel lehettünk volna."

A kérdésre, hogy változékony időjárás szerepet játszott-e az eredményben, a finn azt felelte, „mindenkinek megnehezítette a helyzetét, hogy a szél kanyarról kanyarra változott." Hozzátette, hogy „keményen nyomtam, de az autóm túlkormányzott volt. Holnap meg kell próbálnunk kicsit jobban szerepelni."

Azt ugyanakkor cáfolta, hogy a Ferrari tartósan visszaesett a Williams mögé.

"Nem hiszem. Minden verseny külön történet. Ma nem hoztuk ki az autónkból azt, amit szerettünk volna, de tudtuk, hogy ilyen erős szélben nem lesz könnyű dolgunk."

A Q3 végén, a bokszból kivezető körben Rosberg Massát, ő pedig Vettelt akadályozta - katt a galériához! Forrás: AFP/Ben Stansall

Vettelt – aki a kanadai motorproblémákat leszámítva még nem végzett ennyire hátul az idén – nem érte igazán váratlanul a Williamsek előretörése. „Igen és nem. Inkább az volt a meglepő, hogy tegnap olyan gyenge napjuk volt, de úgyis tudjuk, hogy péntekről szombatra mindig nagyot lépnek előre" – emlékeztetett.

A Q3 résztvevőinek zöméhez hasonlóan, de Felipe Massával ellentétben Vettelnek sem sikerült javítana az időmérő végén, így maradt a 6. helyen. Ezt részint azzal indokolta, hogy nem sikerült rendesen felkészülnie a gyors körére, mert a bokszból kivezető zűrzavarosan alakult.

„Nem volt az igazi, majdnem összeütköztem Felipével" – magyarázta. „Azt hiszem, abból származott a zűrzavar, hogy Nico (Rosberg) elöl nagyon lassan ment. Senkit nem érdemes hibáztatni emiatt. Végső soron nekem is két lehetőségem volt, de nem sikerült kihasználnom őket, különösen az utolsót, úgyhogy ez nem volt a legjobb nap."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!