Többé-kevésbé beváltak a Red Bull újításai

Forma-1, Danyiil Kvjat, Red Bull Racing, Red Bull Racing, Brit Nagydíj, Silverstone
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 03: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drives during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 3, 2015 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150703-00201 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Óvatosan optimisták a Red Bull versenyzői, miután a silverstone-i második szabadedzésen csak a Mercedesek és a Ferrarik végeztek előttük, de Kvjat figyelmeztetett, hogy tovább kell javulniuk.

Új első szárnnyal és további kisebb újításokkal érkezett a Red Bull „második hazai versenyére”, Silverstone-ba. A Renault motor a pálya gyors jellege ellenére egyelőre nem tűnt jelentős hátránynak, hiszen az első szabadedzésen a Toro Rosso pilótái szerepeltek igen jól, délután pedig a pályától nem messze készülő Red Bullok zárkóztak fel a Mercedesek és a Ferrarik mögé. Az energiaitalosok duójából egyelőre Danyiil Kvjat áll jobban.

„Az autó kezesen viselkedett, és a programunkat is be tudtuk fejezni” – kezdte beszámolóját a fiatal orosz. „Egyelőre jól állunk, de még csak péntek van, még az egész hétvége előttünk van, ezért nagyon korai lenne jóslatokba bocsátkozni. Akad néhány újításunk, ezek többé-kevésbé megadják nekünk azt, amire szükségünk van. Holnap szerintem már többet fogunk tudni arról, mire is elég a tempónk. Az éjszaka során mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az autónk még gyorsabbá váljon.”

Kvjat bizonyult jobbnak a Red Bullnál pénteken Forrás: 2015 Getty Images/Clive Mason

Kvjat az 5. helyen végzett délután. Közvetlenül mögötte következett Daniel Ricciardo, aki az edzések előtt elismerte, hogy a Toro Rosso látványos teljesítménye őket is jobb munkára sarkallja. Ez a délelőtt még nem, a délutáni edzésen viszont már sikerült, ahol csapattársával egyetemben ők lettek a gyorsabb Renault-motoros versenyzők.

„Egész jó napunk volt, tűrhetően állunk” – jelentette ki az ausztrál. „Van okunk pozitívan gondolkodni, szerintem még javítani is tudunk majd a köridőinken. Még kicsit többet hozhatunk ki az autóból. Ha sikerül megtennünk azokat a lépéseket, amelyekre szerintünk képesek vagyunk, holnap még jobb formában lehetünk” – magyarázta, és a Sky Sportsnak azt is elmondta, hogy nagy sebességnél törekszenek ideális balanszra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!