Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíjon bevetésre kerülő, B-specifikációjú autójuk egyesek szerint körönként 1 másodperccel is gyorsabb lesz a jelenleginél. A csapat versenyzői azonban egyelőre nem várnak túl sokat tőle.

A Force India anyagi problémák és az azokból eredő alkatrészellátási nehézségek miatt lényegében átmeneti autóval kezdte az idei szezont. Ezért az első harmadától nem is vártak sokat, aminek fényében meglepetés, hogy nyolc forduló után a konstruktőri 5. helyen állnak: éppen legutóbb, Ausztriában futották a legsikeresebb versenyüket, ahol 10 pontot szereztek, és ezzel megelőzték a tabellán a Lotust is.

Ocon mellett még Pascal Wehrlein vezette a B-specifikációjú Force Indiát Ausztriában Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

A Le Mans-i 24 órás viadalt alig egy héttel korábban megnyerő Nico Hülkenberg az 5. helyre, a két Williams közé kvalifikálta magát, és hatodikként ért célba. A jövő hétvégi Brit Nagydíjon azonban végre bevetik a VJM08 B-specifikációjú változatát, amelynek egyes alkatrészeit – köztük egy vitatott szabályosságú, orrlyukakkal ellátott orrkúpot – már az e heti ausztriai teszten kipróbálták.

Ebben a formájában még csak a csapat tesztpilótái vezették az autót, de Esteban Ocon, aki kedden 2. lett vele, lelkesen nyilatkozott róla, és „szupergyorsnak" nevezte. „Várjuk meg, mi történik Silverstone-ban, de valószínűleg nagyon gyors autónk lesz" – jelentette ki.

A B-specifikáció egyesek szerint körönként akár egy másodperccel is többet tudhat az elődjénél, a Force India versenyzői azonban egyelőre érthetően kivárnak. „Az adatok biztatónak tűnnek, mégis óvatosnak kell lennünk. Eleinte talán nem szabad túl sokat várnunk tőle" – figyelmeztetett Sergio Pérez. „Először meg kell ismernünk az autót."

Ugyanígy vélekedik Hülkenberg is. „Ami a fejlesztéseket illeti, ilyenkor gyakran az egész világot beígérik, aztán a valóságban kicsit máshogy alakul a dolog" – mondta szkeptikusan. „Mielőtt véleményt alkotok róla, a saját szememmel akarom látni az autót, és ki akarom próbálni. Ettől függetlenül persze bízom benne, hogy tényleg előrelépést hoz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!