Vágólapra másolva!
Verstappen és Vettel büntetése, illetve Button motorcseréje után az időmérő eredményéhez képest kicsit máshogy néz ki a sorrend.

Az előzetes rajtsorrend így fest az FIA szerint:

1. Hamilton (Mercedes)
2. Rosberg (Mercedes)
3. Räikkönen (Ferrari)
4. Bottas (Williams)
5. Grosjean (Lotus)
6. Maldonado (Lotus)
7. Hülkenberg (Force India)
8. Kvjat (Red Bull)
9. Ricciardo (Red Bull)
10. Pérez (Force India)
11. Sainz (Toro Rosso)
12. Ericsson (Sauber)
13. Alonso (McLaren)
14. Nasr (Sauber)
15. Massa (Williams)
16. Merhi (Manor)
17. Stevens (Manor)
18. Vettel (Ferrari) *
19. Verstappen (Toro Rosso) **
20. Button (McLaren) ***

* 5 helyes hátrasorolás piros zászló alatti előzésért.

** 5 helyes hátrasorolás a monacói ütközés, valamint 10 helyes hátrasorolás az 5. belsőégésű motor beszerelése miatt. Mivel ebből csak 3-at tudott megkapni, 7 megmaradt, a szabályok szerint még a versenyen is 10 másodpercig várakoznia kell majd az első kerékcseréje során.

*** Motorhiba miatt nem vett részt az időmérőn, de a sportfelügyelők megadták neki a rajtengedélyt. Az idén bevezetett szabályok szerint nem kell a bokszból rajtolnia, hanem indulhat a mezőny legvégéről is. A futamra azonban várhatóan kap egy áthajtásos büntetést is, mert bizonyos hajtáslánc-elemekből beszerelték az autójába az ötödiket, de hátrasorolni nem tudják, hiszen eleve az utolsó helyről indul.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!