Vágólapra másolva!
A brit rendőrség négy embert tartóztatott le, akiknek közük lehet a Red Bull gyárában tavaly történt rabláshoz. A trófeák nagy részét azóta sem találták meg.

Tavaly decemberben két külföldi rendszámú autóval ismeretlenek betörtek a Red Bull Milton Keynes-i főhadiszállására, és több mint hatvan trófeát loptak el az üvegvitrinekből. A rablás előtt mindenki értetlenül állt, hiszen – bár a csapat számára óriási eszmei értékkel bírtak - a serlegek piaci értéke alacsony volt, és egyébként is nehezen lehetett volna eladni őket, hiszen könnyen felismerhetőek voltak.

A Red Bulltól tavaly decemberben loptak el hatvan trófeát Forrás: AFP

A trófeák közül körülbelül húszat később megtaláltak egy tóban, de a többiről azóta sem érkezett hír, ahogy a lehetséges elkövetőkről sem. A BBC Crimewatch TV című műsorában azonban szerdán bejelentették, hogy a rendőrség letartóztatott négy embert, akiknek valószínűleg közük van a serlegek elrablásához.

A rendőrség hivatalosan még nem erősítette meg a hírt, és azt sem lehet tudni, hogy a négy ember letartóztatása után még keresnek-e további személyeket az üggyel kapcsolatban. Pontosan nem derült ki, hányan vettek részt a rablásban, de a trófeákat hárman pakolták be az autókba. A négy gyanúsított jelenleg őrizetben van.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!