Egyezséget kötöttek a Red Bull versenyzői

Forma-1, Danyiil Kvjat, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Monaco, Monte Carlo
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 24: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing drives ahead of Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing during the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 24, 2015 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150524-00694 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Kvjat a verseny végén feltételesen előre engedte Ricciardót, akinek azonban nem sikerült többet előznie, ezért utólag visszacserélték a helyüket.  Az ausztrál és főnöke, Christian Horner nagyra értékeli, hogy nem sújtották büntetéssel őket Räikkönen meglökéséért.

Monte Carlo szűk utcáin az idei legjobb teljesítményét nyújtotta a Red Bull pilótapárosa: a motorerőre nem túl érzékeny helyszínen Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo a 4-5. helyen ért célba, köszönhetően az időben meghozott helyes stratégiai döntéseknek és a két versenyző összjátékának. Végül Kvjat ért célba előrébb, de Ricciardo is esélyes volt akár egy dobogós hely megszerzésére is.

„Ez az eddigi legjobb helyezésem a Forma-1-ben, és a csapat számára is remek eredmény” – nyilatkozta az orosz, aki eleinte Ricciardo előtt haladt, sőt az ausztrált az első kerékcserénél Kimi Räikkönen is megelőzte. „A végén kockáztattunk a stratégiával, és elengedtem Danielt, hogy a dobogóért küzdhessen, mert ő a gyorsabb, szuperlágy gumin volt. Végül nem tudott megelőzni, ezért az utolsó körben visszaadta a helyet, ahogy megegyeztünk.”

Kvjat és Ricciardo végül legyűrte Räikkönent Forrás: Getty Images/Dan Istitene

Ricciardót egy ideig vizsgálták a sportfelügyelők, mert a Mirabeau kanyarban meglökte Räikkönent, aki a rádión azt mondta, ez „nem volt szép” húzás. A háromszoros futamgyőztes elmondta, „Monacóban nehéz tiszta előzést végrehajtani egy kis koccanás nélkül” és „értékeli, hogy a versenybíróság nem járt el” az ügyben. Úgy vélte, a közönség is élvezte a produkcióját.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a futam után méltatta a versenyzői együttműködését, és úgy vélte, minden kínálkozó lehetőséget megragadtak a 78 kör során. „Eléggé állóvíz volt a Safety Car belépéséig, ami alkalmat teremtett egy plusz kerékcserére Daniellel, amikor a szuperlágy gumikat raktuk fel az autójára. Egy remek manőverrel túl is jutott Kimin, és megszerezte az 5. helyet” – magyarázta a brit, aki szerint a 4-5. hely a legjobb, amit ma elérhettek.

A Renault is megérdemelte a pontokat

Horner „bátornak” nevezte Ricciardo manőverét, és szintén köszönetet mondott a sportfelügyelőknek, hogy ők is fairnek tekintették az ausztrál előzését. A csapatfőnök Kvjat kapcsán kiemelte, hogy az orosz pályafutása eddigi legjobb versenyét futotta.

Bár Monaco nem támaszt kiemelkedő elvárásokat az F1-es erőforrásokkal szemben, a Renault-t képviselő Thierry Salvi szerint „hihetetlenül mozgalmas” hétvégéjük volt, mert úgy vélték, ők is előnyt építhetnek ki a Red Bull számára. „Az elmúlt két hét során a maximumot nyújtottuk Viry-ben, hogy a megbízhatóságunk és a vezethetőség is javuljon, mert ez itt kulcsfontosságú” – jelentette ki a francia, aki úgy vélte: „Ez szép eredmény a csapatnak és a Renault-nak is, mindannyian megérdemeltük ezeket az értékes pontokat.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!