Vágólapra másolva!
Vettel a 3. helyről indulhat Monacóban, de esélye sem volt elkapni a Mercedeseket. Csapattársa, Kimi Räikkönen katasztrofálisnak nevezte az időmérőjét.

Sebastian Vettel alapvetően elégedett volt a 3. rajtpozícióval annak ellenére is, hogy a harmadik szabadedzésen még ő volt a leggyorsabb, az viszont zavarta, hogy nem volt esélye bekerülni az első sorba. A pole pozíciótól 7 tizedmásodperccel maradt el.

„Ma nem igazán tudtunk feltűnést kelteni. A különbség még mindig megvan, de abban reménykedtem, kicsit közelebb kerülhetünk hozzájuk” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok. „Arra számítottunk, hogy sokkal melegebb lesz, de nem így alakult. A pálya hőmérséklete csökkent az időmérő alatt, de nem keresünk kifogásokat. Még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, el kell érnünk, hogy ilyen körülmények között is fejlődjünk, amikor hűvösebb az idő. Ezen még dolgoznunk kell.”

Vettel már csak egy jó rajtban bízik Forrás: Ferrari

„Gyorsabbak voltak nálunk, tiszta versenyben győztek le minket” – folytatta a német. „Remélhetőég be tudok férkőzni a két Mercedes közé a rajt után. Máskülönben ez egy nagyon, nagyon unalmas verseny lesz a kerékcseréig. Egy autót talán meg lehet előzni, kettőt nehezebb, de Lewis (Hamiltonnak) is jól kell rajtolnia, különben fel fogja tartani az egész mezőnyt” – tette hozzá.

„Úgy tűnt, ma mindenkinek meggyűlt a baja a gumik felmelegítésével, ami vicces, mivel ezek elvileg szuperlágy abroncsok. Talán a Mercedest érintette a legkevésbé ez a probléma, ezért tűnik nagyobbnak az előnyük. Nekünk kevesebb a vesztenivalónk, mint amennyit nyerhetünk” – fejezte be Vettel a szombati nap értékelését.

Räikkönen megint kikapott Vetteltől Forrás: Scuderia Ferrari

Vettel csapattársa, a 6. helyen végző Kimi Räikkönen még csalódottabb volt az időmérő után, mivel ezúttal sem sikerült összeraknia egy jó kört az időmérőn, ami azt jelentette, hogy idén eddig az összes időmérőn kikapott a csapattársától, a mezőnyben egyedüliként. A finn ezúttal 1,3 másodperccel volt lassabb Hamiltonnál, és 0,6 másodperccel Vettelnél.

„Ez egy rossz eredmény, mivel itt nehéz előzni. Nem túl boldog ez a mai nap számomra. Hosszú lesz a verseny, ha beragadok más autók mögé, de megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni a futamból. Az első szett gumival nem volt tapadás, a másodikkal már nem volt gond, de akkor meg forgalomba kerültem. Katasztrófa volt. Jónak éreztem az autót, de nehéz volt felmelegíteni a gumikat” – nyilatkozta a 2007-es világbajnok. Räikkönen a 3. szabadedzésen nekikoccant a falnak az első kanyarban, de azt állítja, ez nem befolyásolta az időmérőn nyújtott teljesítményét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!