Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok szerint akár a 6. helyet is elérhette volna az időmérőn, de a McLaren ismét megadta magát alatta. Jenson Button is azon morfondírozott, hogy mi lett volna, ha szerencsésebb a Q2-ben, de így is a top 10-ből rajtolhat.

A büntetéseknek köszönhetően az idén először a top 10-ből rajtolhat egy McLaren a Monacói Nagydíjon, miután Jenson Button – balszerencsésen – a 12. legjobb időt futotta, de a 10. kockából indulhat. Fernando Alonso szerint ő akár a 6. leggyorsabb is lehetett volna, de a Q2-ben a McLarenjének kijelzőjén „minden elsötétült, és nem tudtuk folytatni.”

„Nagy kár ezért, mert tudtuk, hogy az időmérő fontos lesz, mivel ha a 15. helyről indulunk, csak vonatozni fogunk. Legközelebb javulnunk kell” – közölte a bosszús Alonso. „Már csütörtökön elmondtam, hogy ez a verseny már szombaton véget ér, vasárnap csak körbe-körbe megyünk. Nyilván, kissé unalmas lesz, nem is várhatunk sokat, hiszen ez a Monacói Nagydíj.”

Alonso gyors volt, amikor nem tartották fel Forrás: LAT Photographic/Steven Tee

A spanyol autója a Q2 elején egyszerűen leállt, és a büntetésekkel együtt is csak a 13. helyre állhat fel a vasárnapi futam előtt. Eric Boullier elmondta, egyelőre nem tudják, mi okozta az újabb fiaskót, de a Hondát képviselő Jaszuhisza Arai elektronikai hibár gyanakszik.

Alonso úgy véli, hogy a McLarennek „minden téren javulnia kell, beleértve a megbízhatóságot is”, de ennek ellenére a korábbiaknál versenyképesebbnek érezte autóját a szűk utcai pályán. „Azt hiszem, amikor a délelőtt során az egyetlen olyan körömet teljesítettem, amikor nem volt forgalom, a 3. leggyorsabb voltam. Ez persze nem volt reális, de a 6-7. hely elérhető lett volna a mai nap során.”

Ezt az eredményt elképzelhető, hogy Button is tudta volna hozni, de a Q2 végén Nico Rosberg kicsúszása miatt megjelentek a sárga zászlók, így a brit kénytelen volt elvenni a gázt, és elvesztette esélyét, hogy megvesse a lábát a legjobb 10 között.

Ugródeszka lehet a pontszerzés

Az időmérő után Button nem akart sokáig keseregni az újabb kiesés miatt, de közölte, biztos abban, hogy képes lett volna bejutni a Q3-ba. „Az autó jól viselkedett, és bár tudom, hogy a nyers tempónk még mindig nincs meg, de magabiztos vagyok, és erre itt szükség van, különösen fékezéskor. Örülök, hogy az autó folyamatosan fejlődik, de ennek ma össze kellett volna jönnie” – utalt a Q3-ra.

Bár a McLaren pilótái korábban többször is kijelentették, hogy nem érdekli őket a győzelmen kívüli eredményük, Button elismerte, hogy Monacóban örülne a pontszerzésnek is. „Ez a célunk, és mindenki másé is, jó lenne, ha sikerülne, mert ugródeszka lehetne ahhoz, amit a jövőben el akarunk érni” – magyarázta a brit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!