Vágólapra másolva!
Még a német kisebb balesete és az eső sem tudta kizökkenteni a Mercedest Monacóban, ahol Lewis Hamilton meggyőző tempóval, magabiztosan az élen kezdte a hétvégét.

Kisebb sérülések keletkeztek Nico Rosberg autóján, amikor délelőtt a jobb hátuljával érintette a palánkot. A német versenyző zért végzett a szokásosnál gyengébb, 9. helyen a Monacói Nagydíj első szabadedzésén, de a javítások elvégzése után a Mercedes ismét tökéletesen működött alatta.

„Nagyszerű visszatérni erre a legendás pályára, az autó is remekül viselkedik” – lelkesedett a német, aki csapattársához hasonlóan helybéli lakos. „Monaco számomra az év fénypontja. Ismét gyorsak vagyunk, úgyhogy bizakodom a hétvégével kapcsolatban. Nem igazán raktam össze rendesen a mai napomat, gyakran kerültem forgalomba is, úgyhogy a szombati edzés nagyon fontos lesz” – mondta az előző két monacói futam győztese.

Hamilton mindkét edzésen a leggyorsabb volt - Katt a galériáért! Forrás: Daimler

Rosberg nem tért ki a délelőtti ütközésre, de megtette ezt helyette Paddy Lowe, a Mercedes technikai ügyekért felelős csapatfőnöke, aki elmondta, hogy a Tabacnál történt incidens „kisebb sérüléseket” okozott a Mercedesen. A két edzés között az első futóművön is változtattak elővigyázatossági okokból, de Rosberg autója a javításokkal együtt is jól működött.

Bár Lowe szerint a vártnál hűvösebb időben „hihetetlenül nehéz” volt felmelegíteni a lágy abroncsokat, minden a terv szerint alakult a Mercedesnél, mindössze az új szuperlágy gumikat nem tudták kipróbálni, de ez a többi csapatnál is így volt. Az elégedettségre lehet is okuk, hiszen a frissen újraszerződtetett Lewis Hamilton csütörtökön meggyőző fölénnyel közlekedett Monaco utcáin.

Helycsere a délelőtti edzésen - Katt a galériáért! Forrás: Daimler

Bár a végeredmény az eltérő ütemben bonyolított edzésprogramok miatt nem feltétlenül beszédes, Hamilton délelőtt és délután is jó formában volt, és egyelőre magabiztosan áll a mezőny élén. Ő maga viszont egyelőre visszafogottan nyilatkozott a helyzetről.

„A balansz nem volt távol (az ideálistól), de ezen még finomítottunk a program során, és akadnak területek, ahol javulni tudunk . Amikor elkezdett esni, nem volt szükségünk arra, hogy kockázatot vállaljunk, így a garázsban maradtunk. A végén azért megtettem egy kört, ami megmutatta, hogy a fehér csíkokat elfedő fekete festék még csúszósabb, mint maguk a csíkok!” – mondta a címvédő.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!