Ricciardo célba vette a Ferrarikat Monacóban

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Monaco, Monte-Carlo
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 21: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives during practice for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 21, 2015 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Paul Gilham/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150521-00175 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Williamseket legyőzné, és lehetőleg a Ferrarikat is elkapná a Red Bull ausztrál pilótája. A forgalom miatt dühös Kvjat is elégedett az autójával.

Az idei legeredményesebb edzésnapján van túl a Red Bull , ez elsősorban Daniel Ricciardo 3. helyében nyilvánult meg a nagyrészt száraz pályán rendezett monacói első tréningen. A kevésbé reprezentatív második edzésen az ausztrál csak a 16. lett, de így is elégedetten zárta a csütörtököt. „Jól működött ma az autó, szerintem többé-kevésbé ott tartunk, ahol kell, és jó irányba is tartunk” – jelentette ki.

„Ahogy telnek a versenyek, egyre jobban kezeljük a felmerülő helyzeteket, és ha jól összerakom a kört, remélhetőleg kedvező rajthelyet szerezhetek az időmérőn. Úgy gondolom, több csapat is felzárkózhat a Ferrarihoz, de így is nagy erőfeszítéseket kell tenni, hogy előttük végezhessünk, viszont talán a Williams elé tudunk kerülni.”

Ricciardo jól kezdett Monacóban - Katt a galériáért! Forrás: Getty Images/Paul Gilham

Ricciardo mellett ezúttal Kvjat is elégedett lehetett, hiszen mindkét szabadedzésen a Red Bull idei tempójához képest jó helyen, a 7. és az 5. pozícióban zárta a másfél órás tréningeket. A forgalommal viszont délelőtt meggyűlt a baja, a rádión annyira feldúltan beszélt, hogy Christian Hornernek kellett lecsillapítania.

„Futottam néhány jó kört” – mondta az orosz. „Monaco különleges pálya, kissé szokatlan, és úgy vélem, a csomagunk eddig jól működik itt. A második edzésen korlátozottan tudtunk csak menni az eső miatt, de a nedves pályán is tudtunk elég kört tettünk meg ahhoz, hogy az autó viselkedését felmérjük. Az új aszfalt simábbá tette a pályát, és az uszoda bejáratánál elvégzett módosítások is jól sikerültek. Holnap szünnapunk lesz, szombaton remélhetőleg kedvezőbb időjárás közepette kezdhetjük újra a munkát.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!