Vágólapra másolva!
A csütörtöki edzésnapból semmit nem lehetett leszűrni, de Vettel azt mondja, az atipikus utcai pálya eleve nem árul el sokat a valós erőviszonyokról. Räikkönen viszonylag elégedett volt az autójával.

Bár az eső csütörtök délután egy teljes órányi edzéstől megfosztotta a mezőnyt Monacóban, így nem kerülhetett sor a szokásos időmérő- és versenyszimulációkra sem, a Ferrari pilótái viszonylag elégedetten szálltak ki az autójukból.

„Érzésre elég jónak tűnt ma. Természetesen akadtak kisebb gondok, ezek azonban inkább a gumikkal kapcsolatosak: nehéz felmelegíteni őket, különösen az elsőket, de azért nem olyan vészes a helyzet" – mondta Kimi Räikkönen, aki délelőtt a 8., délután pedig a 4. helyen végzett. „Annak érdekében, hogy kiismerjük a gumik működését, jó lett volna bevetni a szuperlágyakat is, mert azokkal szerintem kevesebb gond lesz."

„Az eső miatt kevesebbet tudtunk tanulni, mint szerettük volna, de mindenki ugyanebben a cipőben járt. Kihoztuk a körülményekből, amit lehetett."

Räikkönen elégedett volt az autójával - katt a galériához! Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Sebastian Vettel a napi összesítésben 3. lett a Mercedesek mögött, de 1,1 másodperccel lemaradt a legjobb időt jegyző Lewis Hamiltontól. A Ferrarinál remélték, hogy a Barcelonában bemutatkozó frissítések révén – amelyet Monacóban már mindkét versenyzőjük használ – közelebb fognak férkőzni a Mercedeshez, ám ez Vettel szerint ez egyelőre nem derül ki.

„Szombatig kell várnunk, hogy egy kicsit jobban átlássuk a helyzetet, és csak vasárnap fog kiderülni, mennyire vagyunk messze a Mercedestől" – mondta. „Ugyanakkor Monacóból nem is igazán érdemes kiindulni, mert ezen a pályán a természetéből adódóan eleve kisebbek a különbségek, de az biztos, hogy szeretnénk még tovább csökkenteni a lemaradásunkat."

Az autójáról Vettel a csapattársához hasonlóan nyilatkozott. „Úgy tűnt, rendben van. Szerettünk volna még kipróbálni pár dolgot, de kifutottunk az időből" – ismerte el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!