Vágólapra másolva!
Meglepetésre a harmadik rajtsorból indulhatnak a Spanyol Nagydíjon a csapat versenyzői, de Carlos Sainz már számít rá, hogy az erősebb autók hátrébb fogják taszítani őket.

A Spanyol Nagydíj hétvégéjének egyik üde színfoltja a Toro Rosso, amelynek versenyzői az első edzés óta a középmezőny elején találhatók a rangsorban. Az időmérőn kiderült, hogy tényleg megvan a potenciál az autójukban, ugyanis Carlos Sainz az 5., Max Verstappen a 6. helyet szerezte meg, maguk mögé utasítva egy-egy Ferrarit és Williamst, valamint mindkét Red Bullt is.

Ennek valószínűleg az az oka, hogy Barcelonában kevésbé számít a motorok ereje, így a Renault teljesítményhiányával együtt is kidomborodik az autójuk hatékony aerodinamikája. A hazai környezetben versenyző Sainz azonban úgy véli, vasárnap nagy valószínűséggel hátrébb fognak csúszni.

"Az 5. hely nagyon nehezen elérhető számunkra" - jelentette ki. "Megteszünk minden tőlünk telhetőt, de valószínűleg nem lenne reális, ha ebben a pozícióban végeznénk." Ettől függetlenül "nagyon boldog", és leszögezte, hogy "álmodozni szabad."

"Pénteken nem tűntek nagyon ígéretesnek a hosszú etapjaink, bár akkor még másnak éreztem az autót, mint most" - tette hozzá. "Az időmérő előtt egyszer sem éreztem teljesen jónak az autót. Az első Q1-es menetben azonban hirtelen minden feljavult, a megfelelő tartományban működött az autó, és onnantól remekül éreztem magam benne."

Eddig meglepően erős a Toro Rosso Barcelonában Forrás: AFP/Lluis Gene

Verstappen szintén megpróbálja tartani a pozícióját, noha ő is tudja, hogy "ez nem lesz egyszerű." A holland a legjobb körével nem volt teljesen elégedett, mert a balansza nem volt tökéletes.

A Williams versenyzője, a 4. helyről induló Valtteri Bottas nem tekint konkurenciaként Sainzra és Verstappenre. "Nem számítunk fenyegetésre a részükről. Úgy gondoljuk, hogy jobb a versenytempónk az övéknél" - mondta a finn. "Nem becsülhetünk alá egyetlen csapatot sem, de a pénteken látottak alapján elvileg nem kell tartanunk tőlük."

A Toro Rosso eddig nem jeleskedett a megbízhatóságban, ezért erre is ügyelniük kell, ha sok pontot akarnak bezsebelni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!