Vágólapra másolva!
A korábbi F1-es versenyzőnek nem ez volt az első komoly bukása.

Kilyukadt az egyik tüdeje, valamint eltört egy lába és két bordája egy súlyos lovasbalesetben Marc Surernek. A 63 éves exversenyző, aki 1979 és 1986 között 88 Forma-1-es nagydíjon indult az Ensign, az ATS, az Arrows és a Brabham színeiben, a dobogóra sohasem jutott fel, pedig a BMW támogatásával 1979-ben elhódította az F2 európa-bajnoki címét, és 1985-ben megnyerte a spái 24 órás futamot.

A small riding accident, the horse shied and fall. 2 broken ribs, punctured lung and a broken leg. The horse is well!

Posted by Marc Surer on 2015. április 27.

Miután a pályafutása befejeződött, elkezdett hódolni másik szenvedélyének, a díjugratásnak, de 1996 óta az F1-es futamok állandó kommentáraként is dolgozik. Nem ez volt az első súlyos balesete: Kyalamiban két egymást követő évben lábát törte még a 80-as évek elején, az 1986-os Hessen-ralin pedig Ford RS200-asával akkorát bukott, hogy a navigátora, Michel Wyder életét vesztette.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!